DOLAR

32,5245

0.02%
EURO

34,8570

0.53%
ALTIN(gr)

2.428,59

-0,16%
BİST 100

%
PTT Anında Ödeme Kararı Aldı Vatandaş Soluğu PTT’de Aldı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT Anında Ödeme Kararı Aldı Vatandaş Soluğu PTT’de Aldı!

PTT Anında Ödeme Kararı Aldı Vatandaş Soluğu PTT’de Aldı!

Kadınlar için yapılan ödemelere hız kesmeden devam ediliyor. Belli şartlar dahilinde yapılan ödemelere bir yenisinin daha eklenmesi kadınları sevindirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
PTT Anında Ödeme Kararı Aldı Vatandaş Soluğu PTT’de Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Normalleşme sürecine hazırlanan devlet vatandaşı yeni döneme adapte etmeye çalışıyor. Birçok konuda ödeme yapan devlet son süreçte kadın-aile temalıödemelerini artırdı. Özellikle çocuklu olan kadınlara ulaşmaya çalışan devlet yaşanan ekonomik sıkıntıların kadını ve çocuğu etkilememesini istiyor. Annelerin iş gücüne katılımını artırmak, kolayca iş bulmasını sağlamak ve aynı zamanda çocuklarına güzelce bakabilmeleri için fırsat sunuyor. Yapılması planlananödemelerden ilki doğum parası olarak kayıtlara geçti. Sigortalı çalışan anneleri kapsayacak olan ödemede ilk çocuk için 200 TL verileceği belirtildi. Daha önceden doğum yapan kadınlar da bu haktan yararlanabilecek. Ancak doğumun 2015 yılından sonra yapılmış olması gerekiyor. Ondan önceki doğumlar ödeme kapsamına girmiyor.

Tüm İşlemler Online Platformda Olacak

PTT aracılığı ile alınacak ödemenin sadece annelerin alması gerekiyor. Bundan dolayı eşler ya da annelerin akrabaları ödeme alamayacak. Doğum paraları periyodik ödemelerden olmayacak ve tek seferde gerçekleşecek. 2. Çocuk için 400 ve 3. Çocuk için 600 TL ödeme yapılacak. 3. Çocuktan sonra doğan her çocuk için sabit 600 TL ödeme gerçekleştirilecek. Başvurular E Devlet üzerinden alınacak ve ödemelerin kontrolü yine E Devlet üzerinden yapılacak. Eskisi gibi il müdürlüklerine gitme derdi ortadan kaldırılmış oldu. Bir diğer seçenek ise çocuk doğar doğmaz nüfus müdürlüklerine gidip hem kimlik çıkartmak hem de başvuru yapmak olarak belirlendi. Devlet desteğinden faydalanmak için çocuğun sağ şekilde dünyaya gelmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP