Altın Fiyatları Tarihi Bir Rekora Daha İmza Attı! Gram Altın Uçtu!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Tarihi Bir Rekora Daha İmza Attı! Gram Altın Uçtu!

Altın Fiyatları Tarihi Bir Rekora Daha İmza Attı! Gram Altın Uçtu!

Altın fiyatları hareketli günler geçiriyor. Rekor üzerine rekor yeniliyor. Altından yeni bir rekor daha. Corona vakalarının tüm dünya genelinde artması ile birlikte dolar ve altında hareketlilikler yaşanıyor. Borsada hisseler yoğun satış yerken altın ve döviz yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. İşte ayrıntılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Altın Fiyatları Tarihi Bir Rekora Daha İmza Attı! Gram Altın Uçtu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırım çevrelerince güvenli liman olarak adlandırılan altın, piyasaların tedirgin olduğu bu günlerde adeta altın çağını yaşıyor.

Dirençler birer birer kırılıyor.

Geçtiğimiz hafta sakin bir seyir izleyereke bir miktar gerileyen altın fiytları bu hafta hareketli bir gün yaşıyor. Altına yönelik artan talep fiyatları da yukarı taşıdı. Spot altının ons fiyatındaki yükseliş ve dolar/TL kurundaki artışla birlikte gram altın iç piyasada rekor tazeleyerek 342,52 TL’ye kadar çıktı.

Gram Altın TL – Formasyonun Üst Bandına Kadar Yükseldi.

Corona Virüsü endişelerine ek olarak merkez bankalarının faiz indirimini sürdürmesiyle Gr Altın TL, yükselen takoz formasyonun üst bandına kadar yükseldi. Üst bandın geçilmesi halinde 350.50 ve 367.85 direnç olarak izlenebilir. Formasyonun üst bandının geçilememesi halinde ise geri çekilmeler görebiliriz. Bu durumda da 328.40 ve 311.35 destek oluşturabilir.

Destekler; 328.40 – 3111.35-268.4

Dirençler; 350.50 – 367.85 – 391.90

Mart ayına 316 lira ile başlayan Gram Altın, 19/03/2020 tarihinde 305 lira ile son bir ayın en düşük, bugün ise 342 lira ile son bir ayın en yüksek değerine ulaştı.

Fiziki Altın Talebi Fiyatları Uçurdu

Günümüzde dijital olarak banka hesapları ve yatırım kuruluşları üzerinden alım yapılan altında fiziki alım talebi artınca altın fiyatları yükselişe geçti.

Corona virüsünün meydana getirdiği endişe ortamı ve merkez bankalarının faiz indirip, parasal genişlemeye gideceklerine dair açıklamaları altını değerli tutmaya devam ediyor. Ara ara kar satışları yaşansa da altın fiyatları istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Altın yatırımcılarının küresel ve siyasi gelişmeleri yakından takip etmeleri uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP