DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Oyuncak, İnşaat Malzemesi, Televizyon Gibi Ürünlere İlave Gümrük Vergisi
  • Finans 365
  • Finans
  • Oyuncak, İnşaat Malzemesi, Televizyon Gibi Ürünlere İlave Gümrük Vergisi

Oyuncak, İnşaat Malzemesi, Televizyon Gibi Ürünlere İlave Gümrük Vergisi

Resmi Gazete'de yayımlanan ithalat rejimine ek karar ile çok sayıda ürünün ithalatına ilave gümrük vergisi kararı alındı. Bu kapsamda alınan ek gümrük vergisi kararının hangi ürünlerde uygulanacağı ve ek zam oranının detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Oyuncak, İnşaat Malzemesi, Televizyon Gibi Ürünlere İlave Gümrük Vergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’nin 10 Aralık 2018 tarihli sayısında İthalat Rejimi Kararına Ek Karar yayımlandı.

Bu kararda oyuncak, televizyon, kağıt-karton ile bijuteri, banyo ve inşaat malzemelerinin aralarında yer aldığı bazı eşyaların ithalatında ek gümrük vergisi düzenlemesi yapıldı. Yapılan düzenleme ile ilgili eşyalarda yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen miktarda zam yapıldı.

BAZI ÜRÜNLERİN İTHALATINA EK VERGİ

Resmi Gazete’de yer alan kararda ayrıca, vergi oranlarının Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun’da gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyini geçemeyeceği bildirildi. İlave gümrük vergisi alınmasına ilişkin düzenleme ile ithal edilen AB veya Türk menşeli olmayan eşyalardan ilave gümrük vergisi alınacak.

AB ürünlerine ek vergi getirilmemesinin sebebi olarak Türkiye ve Avrupa Topluluğu arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasınca serbest dolaşım halinde bulunan malların ihracında gümrük muafiyetinden yararlanmak amacıyla ihracatçı tarafından düzenlenen belge (A.TR) olarak gösterildi.

Söz konusu kararda ayrıca karardan önce başlatılan sevk işlemlerine dair şu bilgiler verildi. Bu kararların yayımı tarihinden önce Türkiye’ye sevk edilmek üzere, taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış eşyanın ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin bu kararın yayımı tarihinden sonra en geç 45 gün içinde tescil edilmesi halinde bu karar hükümleri uygulanmayacak.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP