DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Farklı Bankalar İhtiyaç Kredisinde Olmazı Oldurdu Paketler Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Farklı Bankalar İhtiyaç Kredisinde Olmazı Oldurdu Paketler Açıklandı

Farklı Bankalar İhtiyaç Kredisinde Olmazı Oldurdu Paketler Açıklandı

3 kamu bankasından beklene hamle geldi ihtiyaç kredileri tekrardan revize edildi. Detaylar için vatandaşlar bankaya akın etti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Farklı Bankalar İhtiyaç Kredisinde Olmazı Oldurdu Paketler Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç kredilerin talep son zamanlarda oldukça arttı. Bu artışlar beraber bankalar farklı kredi kampanyaları yerine tek başlıkta çitli revizeler yaptı. Yapılan bu revizeler neticesinde vatandaşın bütçelerine uygun ihtiyaç kredileri türetildi. Türetilen bu krediler 3 bin TL, 5 bin TL, 7 bin TL ve 10 bin TL olarak açıklandı. Ziraat Banaksı, halk Bankası ve Vakıf Bank tarafından verilecek 4 parçalın pakette vatandaşlar bütçesine en uygun olan paketi seçme şansı yakalayacak. Faiz oranlarını da açıklayan bankalar kredi paketi fark etmeksizin %0.49 oranında faizlendirme yapacak. İlerleyen dönemlerde aynı taktiği konut ve taşıt kredisinde de uygulamayı düşünen bankalar kimin ne ihtiyacı varsa onu karşılaması için çalışmalarını devam ettiriyor.

Vatandaşların Rahat Etmesi Amaçlanıyor

Çok sorulan esnaflara yönelik krediler içinse henüz bir açıklama yapılmadı. Halihazırda birçok bankanın esnaflar için kredi verildiği biliniyor. Bu kampanyaların üstüne yeni bir kampanya yapmak yerine değişen ekonomik düzlemde var olan kampanyaların revizesinin yapılması daha makul geliyor. Yapılacak başvurularda vatandaş için farklı yol haritaları oluşturuldu. Buna göre başvurular ATM, banka şubeleri, online sistem ve ALO Kredi Destek Hattı aracılığıyla yapılabilecek ve her başvuru süresi hangi platform olursa olsun 5 dakikayı geçemeyecek. Ancak aynı makul süre evrak toparlamak için verilmeyecek. Bankaların klasik evrak isteklerine ek olarak ihtiyaç duyulduğunda farklı evrak istekleri de olabilecek. Düzenli geliri olan vatandaş için sorun oluşmazken geliri olmayan vatandaşlar meseleyi kefille halledebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP