İsmi Neden Şok? Şok Marketler Kimin? Sahibi Kim?

İsmi Neden Şok? Şok Marketler Kimin? Sahibi Kim?

ABONE OL
18 Aralık 2022 21:01
İsmi Neden Şok? Şok Marketler Kimin? Sahibi Kim?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizdeki önemli market zinciri markalarından biri olan Şok marketlerinin sahibi kim? İsmini neden Şok koydular? Şok marketlerin kaç şubesi var? Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde şubeleri bulunan Şok Market, A-101, BİM vb. marketlerin rakibi konumundadır. Raflarında birçok markanın ürünlerini satmakla birlikte kendi ürünlerini de satmaktadır. Kısa sürede Türkiye çapında şubeleşen Şok Market hakkında merak edilenler.

ŞOK MARKET KİMİN?

1995 yılında kurulan Şok Marketler T.A.Ş., 2011’in Ağustos ayında Yıldız Holding yani Ülker tarafından Gözde Girişim liderliğinde bir konsorsiyum tarafından satın alındı.

Satışla birlikte konseptini tamamen yenileyen Şok Market, mağazalarını baştan sona yeniledi, tüketicilerin bildiği ve alıştığı markalı ürünleri uygun koşullarla müşterilerine sunmaya başladı. Ülker, Migros tarafından kurulan Şok marketler ile birlikte Sabancı’da olan DİA-SA marketlerini de satın alarak ŞOK adı altında birleştirdi.

İSMİ NEDEN ŞOK?

Marka isim bulmakta zorlanan yetkililer hem dikkat çekici olduğu hem de kampanyalarda sıkça telaffuz edilen bir kelime olduğu için ŞOK markasını oluşturmuşlar.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

1959 yılı İstanbul doğumlu olan Murat Ülker Kırım Aluşta asıllıdır. Dedesi Hacı İslam Efendi, Fatih Medresesi mezunu bir muallimdi. Trakya’da yine bir Kırımlı göçmenle evlenen Hacı İslam Efendi, Tekirdağ Saray’da görev yaparken Balkan Savaşları dolayısıyla İstanbul’a, oradan da Kırımdaki yurtlarına geri döndü. Murat Ülker’in babası Sabri Ülker de 1920 yılında Aluşta’nın Korbek köyünde doğmuştur.

Aile Sovyetler Birliğinin kurulması ile birlikte müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929’da İstanbula göç etmiştir. 1940’lı yıllarda babası Sabri ve amcası Asım’ın girişimciliği ile temelleri atılan şekerlemecilik işi, 1944’te ürettikleri bisküviye Ülker adını vermeleri ile gelişerek devam etmiş, daha sonra Yıldız Holding’e dönüşmüştür. Bu arada, markaları Ülker namıyla iş çevrelerinde tanındıklarından dolayı iltibasları gidermek için 1954’te ailenin evvelce Berksan olan soyadı Ülker olarak değiştirilmiştir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP