DOLAR

32,5993

0%
EURO

34,9522

0.15%
ALTIN(gr)

2.421,42

-0,34%
BİST 100

%
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın Kredi Kartı Borç Yapılandırma Detaylarını Açıkladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın Kredi Kartı Borç Yapılandırma Detaylarını Açıkladı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın Kredi Kartı Borç Yapılandırma Detaylarını Açıkladı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın kredi kartı borç yapılandırma sürecine dair tüm detayları kamuoyu ile paylaştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın Kredi Kartı Borç Yapılandırma Detaylarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Semiha Şahin’in sunduğu CNN TÜRK Ana Haber programına katıldı. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kredi kartı borç yapılandırmasına dair merak edilen konulara dair bilgiler veren Hüseyin Aydın kart borcu olanların nasıl kredi alacağına açıklık getirdi.

KREDİ KARTI BOÇ YAPILANDIRMASI NASIL OLACAK?

Hüseyin Aydın yapmış olduğu konuşmasında kredi kartı ödemelerine dair bilgiler verdi. BU akspadma kredi kartı ödemelerinde yüzde 30 asgari ödeme yükümlülüğü olduğunu bildiren Zairaat Bankası Genel Müdürü Aydın, yüzde 2,5’la bunu kredilendirildiğini ifade etti. Bu sürecin devam ederek bir sarmala dönüştüini söyleyen Hüseyin Aydın borcun borçla ödendiğini ifade ederek bu çok ciddi bir rakam. 17 milyar civarında böyle bir rakam var. dedi.

Konuşmasına takibe alınma süreci hakkında bilgi vererek devam eden Hüseyin Aydın Ziraat Bankası’nın kredisinin bu noktada devreye girdiğini ifade etti.

” Ödemeler normal ödemesi gereken tarihte ödemeyi yapamıyor. Hızla 90 günü gidiyor. Kredi almışsanız 90 gün içinde ödemezseniz, takibe düşüyorsunuz. Takibe düştüğünüzde ise kredi alamıyorsunuz. Biz ne yaptık? Limitlerini bize taşımak koşuluyla biz bunlara tüketici kredisi yapalım, bu krediyi 60 ay vade yapalım. Diyelim ki 10 bin lira borcunuz var. 60 ay vade yaparsam aylık 250 liralık ödemeyle 10 bin liralık bir tüketici kredisine sahip oluyorsunuz. Aynı zamanda yeni bir kredi kartı da veriyoruz tüketiciye.”

Kimler Faydalanabilir?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın konuşmasında ayrıca bu süreçten kimlerin faydalanabileceği sorusuna şu yanıtı verdi.

Başvuru için tek şart gelirinizin olması. Yeni kredi kartı almak için gelirinizi belirtmeniz gerekiyor. Bize başvurulduğunda hemen tüketici kredisi açıyoruz, karşı bankaya başvurarak, yaptığımız krediyi ilgili bankaya gönderiyoruz. Yeni bir tüketici kredisi oluyor böylece. Ödemesi rahatlatıyor böylece. Örneğin 10 bin TL borca 60 ay vadede 250 taksit.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP