DOLAR

32,3624

0.13%
EURO

35,0311

-0.15%
ALTIN(gr)

2.324,01

0,21%
BİST 100

%
Milyonların Beklediği Haber Kapıda Ek Zam Mı Geliyor?

Milyonların Beklediği Haber Kapıda Ek Zam Mı Geliyor?

Emeklilerin gözü kulağı yakın tarihte yapılması beklenen zam haberinde. Oranları ve verileceği tarih kesin olarak konuşulmasa da detayları kulaktan kulağa konuşulmaya başlandı. Detaylar şekillendikçe emekliler bu işin araştırmasına girdi. Ek ödemelerin de artacağı konuşulanlar arasında. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Milyonların Beklediği Haber Kapıda Ek Zam Mı Geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yıla çok az kala yapılması beklenen zamma herkes dikkat kesilmiş durumda. Yapılması beklenen düzenlemelerle beraber zam oranları hem maaşlara hem ek ödemelere yansıtılmış olacak.Artan maaşların %4’lük kısmı ek ödeme olacak şekilde emekliye verilecek. Yeni yılla beraber zamlı maaş ve ek ödeme almayı bekleyen emekliler yapılacak açıklamayı büyük bir heyecanla bekliyor. Henüz hazırlanan bir takvim yok. Ancak geçmiş yıllara bakılarak kıyaslamalar yapılmaktadır. Yapılacak zammın enflasyon oranının baz alınarak oluşturulması bekleniyor. Bu durumda %4.4’lük zammın yapılması mümkün. Maaşlar üzerinden konuşulacak olursa 275 TL’ye denk gelecek tutarlar konuşulmaktadır.

Memur Emeklileri Unutulmadı

En yüksek emekli maaşı şu an için 6028 bin TL. Bu maaş nezdinde bir oranlama yapıldığında 241 lira ek ödeme yapılması öngörülüyor. Ek ödeme ile beraber maaş 6269 bin TL olacak. Oran %4.4 olarak düşünülürse ek ödeme 251 TL olacak ve net maaş 6545 bin TL olacak. Yapılacak düzenleme ile beraber bu oranlar hem net maaşa hem de ek ödemeye yansıtılacak. Böylelikle maaşlar ile emekli maaşlar arasındaki fark da kapatılmaya çalışılacak. Pandemiden dolayı ek iş yapamayan emekli bu şekilde korunmuş olacak. Memur emeklilerin de aynı şekilde bu kapsama dahil edilmesi bekleniyor. Ek ödeme onlar için de söz konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP