DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Beklenen Destek Yolda Müjde İŞKUR’dan Geldi

Beklenen Destek Yolda Müjde İŞKUR’dan Geldi

Korna virüs nedeniyle herkes evlere kapandı. Durum böyle olunca çalışma alanları da kemer sıkma politikasına gitti. Birçok vatandaşın işine son verilirken diğer vatandaşların da maaşı büyük oranda azaltıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Beklenen Destek Yolda Müjde İŞKUR’dan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR yeni bir düzenleme yaparak işsiz vatandaşların yüzünü güldürecek bir paket hazırlıyor.

İşsiz vatandaşlar pandeminin de etkisiyle evden dışarı çıkamıyor. Bunu fırsataçevirmek isteyen İŞKUR eğitimler düzenleyerek hem vatandaşı farklı iş kollarına hazırlıyor hem de yardık vermeyi vaat ediyor. Cep harçlığı niteliğinde olacak bu yardımlar ile kişiler günlük masraflarını çıkartabilecek. Günlük yaklaşık olarak 30-95 TL civarı kişi başı ödeme yapmayı planlıyor. Anne olanlar içinse bu miktar daha da artıyor. Ayrıca çocuğunun başka yerlere bırakma imkanı olmayanlariçin kreş desteği de yolda. Eğitimlerinbitiminde eğitime katılan kişilere kesin istihdam alanı olan iş kollarına yönlendirmeler yapılacak. Detaylar tam olarak bilinmese de ana hatlar üzerinde çalışmalar son hız devam ediyor.

Yaş Aralığı Geniş Tutulacak

Eğitimler esnasında sağlık primi ödemeleri de gerçekleştirilecek. Bu fırsatlardan yararlanmak için vatandaşların eğitimlere fiilen katılması bekleniyor. Eğitimlerin duyurusu yapıldığında kişilerin alanlarından ya da değil bir eğitime kayıt yaptırması istenecek. Bunu yapabilmeniz için İŞKUR’a kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kurs başvuruları için çeşitli şartlar da oluşturulmuş. Özellikle yaş şartına dikkat edilmesiisteniyor. Diğer şartlardaki gibi 18 yaş ve üzeri yerine 15 yaş ve üzeri vatandaşlar eğitimdenyararlanabilecek. Seçilen alana yönelik teknik yeterliliğin olması vatandaştan bekleniyor. Önceden emekli olmamanız gerekiyor. Devlet kayıtlarında çalışabilir yaşta olmanız isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP