DOLAR

32,5948

0.14%
EURO

34,9232

0.23%
ALTIN(gr)

2.425,74

0,12%
BİST 100

%
4. Tura Geçildi Vatandaşlar Şaşırdı Ödemelerde Şok Edici Gelişmeler
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4. Tura Geçildi Vatandaşlar Şaşırdı Ödemelerde Şok Edici Gelişmeler

4. Tura Geçildi Vatandaşlar Şaşırdı Ödemelerde Şok Edici Gelişmeler

Yapılan açıklamaya göre daha önceden destek ödemesi almayan vatandaşlara gün doğdu. Bu bağlamda tekrar başvurular başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
4. Tura Geçildi Vatandaşlar Şaşırdı Ödemelerde Şok Edici Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi destek ödemeleri olarak güncellenen ödemeler için geri sayım bitti. Mart aynın başında beri gündem olan ödemeler için hem devlet hem vatandaşlar teyakkuzda. Devlet mevcuttaki talepleri karşılayamıyor. Yeniden başvuru başlatacak olan devlet vatandaşlara tekrardan şans tanıma istiyor. Daha önce yapılan başvuru çalışmasında sistem çökmüştü. Binlerce vatandaş ise sistem dahi girememişti. Ancak yeni düzenle beraber hem vatandaşlar sisteme girecek hem d başvuru formu layıkıyla doldurabilecek. Sıkıntısız şekilde geçecek süreç için devlet tüm birimleri harekete geçirdi. Özellikle esnafların ve yardıma muhtaç olan kişilerin ödeme alacağı bildirildi. Esnafla için ilerleyen günlerde başka destek ödemelerinin dev verilmesi bekleniyor.

Ödemeleri PTT Yapacak

Pandemi destek ödemesinde yararlanmak isteyen vatandaşın hanelerine asgari, ücretin üçte bir kadar gelir girmesi bekleniyor. Buna ek olarak devletten haricen destek almak ödeme alınmasına engel olmayacak. Kontenjan ya da ödene sıkıntısı yaşamayan vatandaşların rahatlıkla ödeme başvurusu yapması bekleniyor. İlerleyen dönemlerde daha kapsamlı ödemelerin gündeme geleceği de konuşulan bilgiler arasında. Her vatandaşın yaralanacağı ödemede e PTT ile de diyaloğa geçildi. Buna vatandaşlar TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerini alabilecek. İl il sıralama yapılamayacak. Başvurular E Devletten yapılacak bunda dolayı vatandaşların E Devlete kayıtlı olması gerekiyor. E Devlette ilgili işlemi anında bulamayan vatandaşların site içi arama yapması tavsiye ediliyor. Site içi arama yaparken de ilgili aramanın en üstte görüleceği de belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP