DOLAR

32,3791

0.18%
EURO

34,9922

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,06

0,21%
BİST 100

%
Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek? İŞKUR Lise Mezunları İçin İş Alımları Yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek? İŞKUR Lise Mezunları İçin İş Alımları Yapılacak

Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek? İŞKUR Lise Mezunları İçin İş Alımları Yapılacak

ABONE OL
17 Ocak 2023 08:20
Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek? İŞKUR Lise Mezunları İçin İş Alımları Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR vatandaşa iş imkanı sunarken kişilerin görevle uyumlu olup olmamasına da dikkat ediyor. Buna göre şartlar belirleyen İŞKUR en son çalışmasında ilkokul ve lise mezunları için çalışan alanları oluşturmayı hedefliyor. İşte detaylar..

İş Pozisyonları İçin İŞKUR Düzenli Takip Edilmelidir

2000 yılından sonra kurulan İŞKUR bu zamana kadar hız kesmeden işsiz vatandaşa umut olmaya devam ediyor. İstihdam alanı açma, işsiz vatandaş ile personele ihtiyacı olan işvereni bir araya getirme gibi kritik alanlarda söz sahibi olan kurum en son paket çalışmasını açıkladı. Buna göre uygun pozisyonlara ilkokul ve lise mezunu vatandaşları yerleştirmeyi planlıyor. Kimi pozisyonlarda KPSS şartı bile aramıyor. Amaç olarak ise en kısa zamanda işgücünün güçlenmesi ve istihdam alanının doğru kişilerle doldurulması olarak belirtiliyor. Ülke genelinde sıkışmış para aktarımının da bu şekilde açılması planlanan bir diğer nokta.

Başta temizlik görevlisi olmak üzere, büro memuru alımını da gerçekleştirmeyi hedefleyen İŞKUR bu iki alan için ayrı ayrı şartlar belirledi. Gerektiği yerde ilk etapta eğitimler ve kurslar vermekten hiç çekinmeyen İŞKUR eğitim kalitesiyle vatandaşı normal iş ortamına hazırlamayı amaçlıyor.

Eğitimlerden faydalanmak iş fırsatlarını yakalamak ve vaktinde başvuru gerçekleştirmek için İŞKUR’a kayıt yaptırmanız aranan ilk özellik. Temizlik görevlisi alımında en az ilkokul mezunu olma şartı aranırken sağlık probleminin olup olmaması da araştırılmaktadır. Büro memuru alımında ise lise mezunu olma şartı aranıyor. Büro işleri organize olmayı gerektirdiğinden iş disiplinine sahip adayların ilk etapta tercih edileceği yapılan açıklamalar arasında.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP