Findeks Notuna Göre Kredi Veren Bankalar (Kredi Notu Öğrenme ve Yükseltme)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Findeks Notuna Göre Kredi Veren Bankalar (Kredi Notu Öğrenme ve Yükseltme)

Findeks Notuna Göre Kredi Veren Bankalar (Kredi Notu Öğrenme ve Yükseltme)

Bankalar kredi kullandırırken findeks notunun durumuna göre kredi başvurularına olumlu ya da olumsuz yanıt vermektedir.Kredi puanına (skoruna) göre kredi veren bankalar hangileridir, hangi evraklar istenmektedir? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Findeks Notuna Göre Kredi Veren Bankalar (Kredi Notu Öğrenme ve Yükseltme)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Findeks notu; kredi ve kredi kartı kullanmış kimsenin geçmiş deneyimleri ve bugününün incelenmesi ve raporlanması sürecidir. Bu notun düşük olması kredi kullanmaya bir engel teşkil eder. Not yükseltmek için düzenli ödemeler ile banka borçları kapatılabilir.

Findeks notunun düşüklüğüne göre sicil puanı bankaların takibine girmemiş kişiler de bankalardan kredi kullanarak findeks notlarını yükseltebilir.

Findeks Notunu Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Kredi notu nasıl yükseltilir sorusu kredi puanı düşük olduğu için kredi çekemeyen veya çok düşük miktarlarda kredi kullanmak zorunda kalanları ve ilk defa kredi çekecekleri ilgilendirmektedir. Findeks notunu şu faktörler etkilemektedir:

  • Findeks notu hesaplanırken kredi ve kredi kartlarının düzenli ödenip ödenmediği, eski dönemlerde yapılan ödemelerle birlikte değerlendirilmekte ve düzenli ödeme yapmış müşterilerin findeks notu yüksek çıkmaktadır.
  • Başvuru yapılan banka ve diğer tüm bankalarda açık bulunan borçlar kredi notunu etkilemekte, eğer tüm borçlar aylık gelirin üzerinde ise findeks kredi notu düşmekte ve kredi almak zorlaşmaktadır.
  • Bankalarda birikim olarak bulundurulan faiz hesabı, altın hesabı gibi kişisel birikimler kredi başvurusu yapan kimsenin kredi notunu ve findeks puanını yükselten faktörlerdendir.
  • Bankacılık sistemine 5 yıl boyunca hiç dahil olmamış kimselerin kayıtları oluşturulurken findeks notları 0 çıkmaktadır. Bu durum bazen kredi kullanmada sorunlara sebep olsa da düzenli geliri belgelemek ve alınan krediyi ve kredi kartlarını düzenli ödemek kredi notunun yükselmesine yardımcı olacaktır.

Düşük Findeks Notuna Kredi Veren Bankalar

Birçok banka kural olarak findeks notu yüksek olan kişilere kredi vermektedir. Fakat bu durumun bazı istisnaları söz konusudur. Kredi notu 0 olana kredi veren bankalar ve findeks notu düşük olanlara kredi imkanı sağlayan bankalar şunlardır:

Ziraat Bankası; 20.000 TL’ye kadar olan tüketici kredilerinde düşük nota da kredi imkanı sağlayan Ziraat Bankası kredi başvurularını internet bankacılığından, 444 00 00 numaralı çağrı merkezinden ve banka şubelerinden almaktadır. Düşük faizli kredi imkanı sunan Ziraat Bankası 36 aya ulaşan vade seçeneğinin yanı sıra aylık ve 3 aylık periyotlarla geri ödeme imkanı sağlamaktadır. Kredi kullanmak için düzenli bir gelirinin olduğunu belgelemek zorunludur. Bunun dışında kefil, teminat ya da ipotek göstererek kredi kullanılabilir

İNG Bank; Kredi notu düşüklere de kredi imkanı sağlayan bankalardan olan İNG Bank kredi notu yüksek olanlar için %1,99 faiz oranı ile kredi notu düşükler içinse %1,99’dan %2,79’a değişen oranlarda kredi kullandırmaktadır. Bireysel ihtiyaç kredisi adı altında verilen bu kredinin vade sayısı 36 ay kredi üst limiti 50.000 TL’dir. Krediden yararlanmak için bankaya ait şubelerden ve İNG Bank resmi internet sitesinden başvuru yapılabilir. Başvuru sırasında kimlik belgesi, ikametgah gibi belgelerin yanında gelir belgesi de ibraz etmek zorunludur.

Fibabanka kredisi; 444 88 88 çağrı merkezinden ya da Fibabanka şubelerinden kredi notu düşük olanlarda başvuruda bulunarak uygun faiz oranlarıyla kredi imkanından yararlanılabilir. 20.000 TL üst limit ve 48 aya varan vade seçenekleri ile %1,71 faiz oranı uygulanan bu krediden yararlanmak için düzenli geliri belgelemek ve bankadan hesap açtırmak aranan şartlardandır.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP