DOLAR

32,4446

-0.14%
EURO

34,7922

-0.62%
ALTIN(gr)

2.439,97

0,16%
BİST 100

%
Amerika’nın En Büyük Bankasından Altın Fiyatları İçin Yook Artık Dedirten Hedef Fiyat
  • Finans 365
  • Finans
  • Amerika’nın En Büyük Bankasından Altın Fiyatları İçin Yook Artık Dedirten Hedef Fiyat

Amerika’nın En Büyük Bankasından Altın Fiyatları İçin Yook Artık Dedirten Hedef Fiyat

Altın fiyatları hakkında çarpıcı bir hedef fiyat geldi. Amerika’nın en büyük bankalarından Bank Of America, altın analisti Michael Widmer altın fiyatlarının yükseleceğini ve önümüzdeki kısa bir süre içerisinde o seviyenin görüleceğini ifade etti. Peki altın fiyatları yükselecek mi? İşte uzmanların altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Amerika’nın En Büyük Bankasından Altın Fiyatları İçin Yook Artık Dedirten Hedef Fiyat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bank Of America analisti altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi.

Şu an tahvillere bakıldığında faizlerin düştüğünü ve bu durumun altın fiyatlarını etkilediğini ve altın fiyatlarını önümüzdeki bi iki yıl içerisinde altın ons fiyatının yükselebileceğini belirtti. Merkez Bankaları enflasyon olması yönünde adımlar atmaya devam ediyor. Altın fiyatlarını anlamlı destek olarak da para piyasalarında genişleme politikaları gösterilebilir.

Değerli metallerin durumuna bakılırsa. Merkez Bankalarının daha fazla faiz indirimi sonunda altının cazibesini artıracağını ve kıymetli maden piyasalarında bir genişlemenin görülebileceği yönünde belirtiler var. Çin verilerinde olan zayıflama ve ticari gerilim değerli metaller içerisinde altın fiyatlarına olan ilginin artmasını gösterebilir.

Ticaret gelişmeleri Çin’in ekonomik anlamda gerilediğini gösteriyor ve bu Almanya’yı da yakından ilgilendiriyor ve Alman ekonomisi yavaşlamaya başladı. ABD ve Çin arasındaki anlaşmanın kapsayıcı olmayacağını düşündüklerini ve bu durumun değerli metaller içerisinde altını öne çıkaracak bir hamle yapmasına uygun zemin hazırladığını belirtti.

ALTIN

XAUUSD – 1533 Direncine Gelindi, Bu Bölge Neden Önemli ?2008 krizinin çok ötesinde parasal teşviklerin ard arda açıklandığı günlerden geçiyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sert satışlar sonrasında 1459 desteğinde tutunmuş olan sarı metalin ise bugün itibariyle bu destekten gözle görülür bir tepki verdiğini görmekteyiz. Tepkiler 1533 direncine yaklaştı. Bu bölge aynı zamanda dört saatlik grafikte 50 birimlik üssel ortalamaya denk gelmekte. Bu ortalamanın üzerinde ataklar devam edebilir. Ancak bir sonraki direnç olan 1564 seviyesi haftalık bazda önemli konumda gözüküyor.

Olası kar satışlarında ilk destek hattı 1507/1514 bölgesidir.

Sarı metalde dört saatlik grafikteki RSI(14) indikatöründe ise 1459 desteğinden başlayan bir pozitif uyumsuzluk görülüyordu. Eğer RSI, kendi 50 seviyesi üzerinde tutunmayı başarırsa pozitif eğilimin varlığı konuşulabilir.

Destekler: 1514/1507 – 1483 – 1459

Dirençler: 1533 – 1544 – 1564

Bank Of America, altın analisti Michael Widmer ons ta 1950 dolar seviyesinin görülebileceğini iddia etti.

Finans ve ekonomi piyasalarındaki tüm gelişmelerden anında haberdar olmak için;

Bizi Twitter’da Takip Edin => Finans 365

Bizi Facebook’ta Takip Edin => Finans 365

Android Uygulamamız => Finans 365

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP