DOLAR

32,3682

0.15%
EURO

34,9783

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Şartlar Değiştirildi Vatandaş Şaşkına Döndü 1177 TL Ödemede Son Durum Ne Olacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Şartlar Değiştirildi Vatandaş Şaşkına Döndü 1177 TL Ödemede Son Durum Ne Olacak?

Şartlar Değiştirildi Vatandaş Şaşkına Döndü 1177 TL Ödemede Son Durum Ne Olacak?

İşsizlik maaşı alamayan vatandaşlar uzun zamandır ne yapacağını düşünüyordu. İlgililer tarafından yapılan açıklamaya göre işsizlik maaşları için tekrar başvurulabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Şartlar Değiştirildi Vatandaş Şaşkına Döndü 1177 TL Ödemede Son Durum Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa çalışma ödeneklerinde yararlanamayan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Kısa çalışma ödenekleri kısmende olsa vatandaşları maddi olarak rahatlatıyor. Ancak bu haktan yararlanamayanlar için yeni bir ödeme planı oluşturuldu 10 ay sürecek olan ödemelerin seyrini pandeminin gidişatı belirleyecek. Hem kısa çalışma ödeneği hem devlet desteği aynı anda ödenmeyecek. Yapılan düzenlemeye göre ücretsiz izne ayrılanlardan ödemeden yararlanabilecek. Bu hususta İŞKUR ile anlaşan devlet tüm süreci İŞKUR üzerinden takip edecek. Başvurular onaylanır onaylanmaz aynı ay işçinde ödemeler yapılmaya başlanacak. İŞKUR’a önceden kayıt olanların tekrar kayıt olmaları gerekmeyecek. Ancak kaydı olmayanların kayıt olmaları gerekebilir.

Prim Gün Sayılarına Dikkat Edilecek

10 ay boyunca sürecek olan ödemelerin tutarı da belirlendi. Buna göre 1177 TL her ay hesaba yatırılmış olacak. Başvurular İŞKUR’un sitesinden yapılacak. Dileyen vatandaşlar şubelere giderek de başvuru oluşturabilecek. Başvuru esnasında yaşlılık aylığının olup olmamasına dikkat edilecek. Yaşlılık aylığı alan vatandaşlara bu ödemeler yapılmayacak. İŞKUR’un sitesinde bir sorun olmasına karşı alternatif bir yol daha oluşturuldu. SGK aracılığı ile de başvuru yapma imkanı tanınmış oldu. İş yeri sahipleri çalışanları adına toplu başvuru da gerçekleştirebilecek. İşverenin başvuru yapması yeterli görülecek çalışanların ayrıca başvuru yapmasına gerek olmayacak. Ödemelerde prim gün sayılarına dikkat edilecek. 600 gün sigortalı olanlar 180 gün boyunca maaş alabilecek. 900 gün sigortalı olanlar için bu süre 240 gün olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP