DOLAR

32,4283

0.03%
EURO

34,4363

-0.2%
ALTIN(gr)

2.489,02

0,25%
BİST 100

%
(TESK) Genel Başkanı Hurda araçta ÖTV İndirimine Yönelik Açıklama Yaptı!
  • Finans 365
  • Finans
  • (TESK) Genel Başkanı Hurda araçta ÖTV İndirimine Yönelik Açıklama Yaptı!

(TESK) Genel Başkanı Hurda araçta ÖTV İndirimine Yönelik Açıklama Yaptı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ÖTV indirimine yönelik açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
(TESK) Genel Başkanı Hurda araçta ÖTV İndirimine Yönelik Açıklama Yaptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ÖTV indirimine yönelik açıklama yaptı. Açıklamasını yazılı beyan eden (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hurda ithalatının azalması ve ekonominin kazanması için ÖTV indirim miktarı artırılarak, hurda teşvikine daha cazip maddeler eklenmeli” ifadelerini kullandı.

Palandöken; “Birçok Ülkede Hurda İthalatı Yapılıyor!”

Enflasyon artışı da hesabın içerisine dahil edilerek hurda araç teşvikindeki ÖTV indiriminin kesinlikle artırılması gerektiğinisöyleyen (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ABD, Rusya, İngiltere, Belçika, Hollanda gibi birçok ülkeden hurda ithalatı yapıyor ve bu ithalata büyük miktarlarda döviz ödüyoruz. Hurda ithalatının azalması ve ekonomimizin kazanması için ÖTV indirim miktarı artırılarak hurda teşvikine daha cazip maddeler eklenmeli.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 3 yılda 17,7 milyar dolar hurda ithalatına ödeme yapıldığını söyleyerek 2018 yılında yapılmış olan hurda ithalatı düzenlemesi 16 yaş ve üstü olmak üzere eski araçların hurdaya ayrılıp, sıfır araç alacak olanlara 3 bin lira ile 10 bin lira arasında ÖTV teşviki verildiğini vurguladı.

Kamyon, kamyonet, otobüs vb. ağır vasıtaların hurdaya ayrılması durumunda ödeme yapılması gerektiğini söyleyen (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu araçların hurda teslim noktalarındaki nakliyesinin bile esnaf için büyük bir maliyet oluşturduğunu vurguladı. Son olarak başkan Palandöken;

“Tonlarca ağırlıktaki araçlar için hiçbir ödeme yapılmaması hurdaya çıkacak ağır araçların teslimini mümkün kılmıyor. Sonuçta binlerce kilometre uzaktaki ülkelerden hurda ithal ediyoruz ama 100 kilometre ötedeki hurdayı alamıyoruz. Bu da hem gereksiz yere ülkemizden döviz çıkmasına hem de yeni araç satışlarının beklenen seviyelere çıkmamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP