Altın Piyasaları Ne Durumda Son Veriler Neyi Gösteriyor?

Altın Piyasaları Ne Durumda Son Veriler Neyi Gösteriyor?

Altın piyasaları şu sıra oldukça hareketi. 1 saat önceki veriler ile 1 saat sonraki veriler arasında bile farklılıklar görmek mümkün. Bu durum altın yatırımcısının da yoruyor. Uzmanlar ise dolar altın arasındaki gerilime vurdu yapıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Altın Piyasaları Ne Durumda Son Veriler Neyi Gösteriyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan yorumlar ışığında dolardaki mevcut stres altın satımını artırsa da anlık takip yapmak çok önemli. Piyasaların işlem yapmaya başladığı saatten işlemin sonlandığı saate kadar altın devamlı takip edilmelidir. Özellikle sırasıyla ons-gram ve çeyrek altın fiyatları genel piyasa hakkında yatırımcıya fikir olması bekleniyor. Şu sıra gözler ABD’nin teşvik paketi ve endekslerinde. Endekslerin vadeli görünümde yatırımcı karşısına çıkarken endeksleri destekleyen verilerin farklı şekilde seyretmesi teşvik paketini önemli bir yere taşıdı. Seçimlerin sonlara yaklaşması ve Biden’ın hükümet kurmak için hareketlenmesi ile piyasalar biraz daha yumuşadı. Uzmanlar Brexit’e de dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Taraflar Arası Gerilim Altına Yarar

Brexit tarafları ile ABD arasındaki anlaşmazlığın Sterline değer kaybettireceğini belirten uzmanlar doların bu işten karlı çıkacağını savunuyor. Doların artması doğrudan altının artması demek olduğundan altını da yükselme trendine gireceği çok açık. Altını düşürecek nedenlerden bir tanesinin tahvil faizlerindeki yükselme olduğu belirtiliyor. Bundan dolayı anlık takipleri altın üzerine yaparken doları da takip etmek yatırımcının lehine olacaktır. Faizlerin yükselmesi ile ons üzerinde yaşanacak stres başta ons olmak üzere gram ve çeyreği de artıracaktır. Uzmanlara göre çeyrek altın ne kadar, gram altın ne kadar kaçtan alım yapılır satılırken kaça satılır sorularını muhakkak güncel anlık takip ederek cevaplandırmaya çalışmalısınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP