DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
4D Taşeron İşçi 2021 Zam Oranları, Yüzdelik Dilimler ve Tayin Hakları
  • Finans 365
  • Finans
  • 4D Taşeron İşçi 2021 Zam Oranları, Yüzdelik Dilimler ve Tayin Hakları

4D Taşeron İşçi 2021 Zam Oranları, Yüzdelik Dilimler ve Tayin Hakları

Kamu da çalışmakta olan taşeron işçiler zam haberlerini yakından takip ediyorlar. Taşeron işçilerine yapılan zamlar merak konusu halinde. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
4D Taşeron İşçi 2021 Zam Oranları, Yüzdelik Dilimler ve Tayin Hakları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma bakanlığı ve Türk İş Sendikasının yüzdelik dilim konusunun görüşülmesine kesin gözüyle bakılmakta.

Taşeron işçilerinin yeni dönemlerde maaş zamları, yüzdelik dilimleri ve tayin hakları için detaylar gelmeye devam ediyor. Bilinenler üzerine kamuda çalışmakta olan taşeron işçilerinin kamu hükümlerinde kararnamelerinin sonrasında elde etmiş oldukları haklar açısından kontrat sürecinde 31 Ekim 2020 tarihinden sonra sona ermiş bulunuyordu. 4D hizmet kapsamında çalışmakta olan taşeron işçileri bu süreçte ön planda yer alan maaş zamlarıdır. Yüzde 8-10 arasında olunurken bu durumda ise yüzde 15-17,5 bandında olması da dikkatleri üzerine topluyor.

4D Taşeron İşçilerine Maaş Zamları

6 aylık dönem içerisinde yüzde 4 oranında zam almakta olan taşeron işçi maaşları bazı dönemde asgari ücret altına inildi. Bu gelişmelerden sonra düzenleme kararı alındı ve en düşük maaşla çalışmakta olan taşeron işçi maaşı asgari ücret ile eşitlenmesi gerektiğine dair karar alındı. 4D hizmet kapsamındaki taşeron işçiler için maaş zamları n plandadır. Toplu olarak yapılmakta olan sözleşmeler kapsamlarında vatandaşların kadro yaşamına geçmeden öncesinde maaşlarına gelen düzenlemeleri ilgilendirmekte olan yüzdelik dilimlerinin masada yer alması gerektiği söylendi. Beklenen bu talepler içinde eğitim, düğün ya da bu alanlara benzer olarak yapılmakta olunan ikramiyelerin yanında ek ödemeler ile ilgili olarak ekonomik durum güncellemeleri üzerinde durulmakta. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına sözleşme kapsamında maaş zamlarında yüzde 10 veya 17,5 oranında zam teklif edilebileceği basında yer almaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP