DOLAR

32,3259

0.22%
EURO

35,1233

-0.04%
ALTIN(gr)

2.302,90

1,13%
BİST 100

%
Japon Firma Yanlışlıkla Bedava Bitcoin Dağıttı

Japon Firma Yanlışlıkla Bedava Bitcoin Dağıttı

Bitcoin kripto para piyasası hareketli olduğu kadar cazip bir piyasa. Cazip olmasının yanı sıra hataların değişimlerin  ve yanlış hesaplamaların bile yapılabileceğini gösteren çok katmanlı çok değişimli bir piyasa.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Japon Firma Yanlışlıkla Bedava Bitcoin Dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japon kripto para piyasası Zaif geçtiğimiz hafta sistemde meydana gelen bir hata sebebbiyle,bir çok müşterinin ücretsiz kripto para sahibi olduğunu açıkladı.

Zaift’ten Trilyon Dolarlık Sistem Hatası

Japonya’da hükümet onaylı kripto para piyasası olan Zaif’de gerçekleşen 18 dakikalık bir sistem hatası yüzünden bazı müşterilerin kripto para değerleri 0 Yen olarak gözlendi.Sistemdeki bu hata sonucu kripto para alımını gerçekleştirmeye çalışan müşterilerin bedave kripto para alımını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.Yerel gazetelerden Shimbu’nun haberine göre bir müşterinin 2.200 trilyon yaklaşık(20 trilyon dolar) değerinde alım yapmaya çalışıldığı belirtildi.

Hatanın hesaplama sisteminden gerçekleştiği ifade edildi.Hükümetten onaylı olarak hesaplama işlemini yapan Tech Bureau Corp adındaki şirket yaklaşık 7 müşterinin yanlış hesaplama ile alım yaptığını ama hangi parametre ve birimden yaptığını açıklamadı.Zaif yedi işlemin altısını iptal etti sistem hatasından dolayı alım yapan müşterilerin yaptığı işlemler iptal etti ama bitcoin alımı yapan yedinci müşterinin de araştırıldığı ifade edildi.Zaif Japon hükümetinin onaylı bir para piyasası Japonya bazı işlemlerde sanal para birimleriyle ödeme yapılabileceğini ifade eden ve sanal paraları,destekleyen sayılı yönetimlerden Japonya Güney Kore ve Çin’in aksine kripto para sanal para gibi oluşumları desteklemekte. Sanal paraların savunmasız olduğunu anlayan birimler denetimleri artırdı.Çünkü sanal para piyasaları siber saldırılara ve olağandışı hesaplamalara maruz kalabilmektedir bunun için denetimler artırılmaya çalışılıyor. Yapılan bu ihlallere rağmen kayıtlı 16 borsa var ve bunların lisansları mevcut yapılan ihlalleri engellemek için Japon hükümeti Japonya Finansal Hizmetler Birliği tarafından denetlenecek kendi kendini düzenleyen bir organ yaratacağını açıkladı.Kripto paraların belirsiz akıbetini gidermenin yolarını arayan yönetimlere, oluşumlara, rağmen çok katmanlı güvenlik sistemleri ve kripto paraların kripto teknolojileri ne kadar etkili olsada bazen sistemden kaynaklanan hatalar yüzünden bedava bitcoin alımların olması,siber saldırılar sonucu sanal paraların eksilmesi hesaptan çalınması gibi olaylar la karşılaşılabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP