DOLAR

32,4766

-0.21%
EURO

34,9074

0.19%
ALTIN(gr)

2.435,71

0,53%
BİST 100

%
Sincan Kayaş Arasına Başkentray Geliyor

Sincan Kayaş Arasına Başkentray Geliyor

Ankara'da bulunan Sinacan ve Kayaş arasındaki yolcu kapasitesi günlük olarak 520 bin yolcu dolaylarında olduğu için hem yolcu potansiyelini kaldırabilecek hem de yolculuk süresini düşürecek yeni raylı hat Başkentray 12 Nisan'da yolcularını taşımaya başlayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Sincan Kayaş Arasına Başkentray Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan Başkentray sayesinde yolculuk süresi 10 dakika kısalacak ve 59 dakika olan yolculuk süresi 49 dakikaya inecek. Açılmasına çok az bir süre kalan Başkentray için günler sayılırken bir gün içerisinde 520 bin yolcu için daha konforlu bir yolculuk başlamış olacak.

Yolculuk Süresi Kısalıyor

Ankara’nın ilçesi Sincan ile Kayaş arasında gidecek olan raylı sistem Başkentray için belirtildiği üzere metro konforunu yolcularına taşıyacak ve kişiler yolculukları sırasında daha rahat bir hizmetle yolculuk etme şansı bulacaklar.

Açılış 12 Nisan’da

12 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Başkentray ilk zamanlarda 15 dakika içerisinde tekrarlayan seferler ile hizmet verecek. Bir süre sonra sefer sıklığının ise 5 dakika gibi kısa bir süreye indirilmesi bekleniyor. 9 Mart tarihinde test sürüşleri yapılan Başkentray raylı sistemi sayesinde günde 520 bin yolcuyu istediği noktaya ulaştırabilecek.

36 Kilometre İçin 49 Dakika

Sincan ile Kayaş arası mesafe 36 kilometre olarak belirtilirken bu mesafeyi eskiden kateden yolcular için yolculuk süresi 59 dakika iken 12 Nisan’da açılışı yapılacak olan Başkentray ile yapılacak olan yolculuk süresi 49 dakika olarak belirtiliyor. Başkentray ile Ankara Sincan arası yolculuk süresi de 17 dakika yerine 11 dakikada gerçekleştirilebilecek.

96 Vagonla Hizmet Başlıyor

12 Nisan’da hizmete girecek olan Başkentray 96 vagonla hizmet vermeye başlayacak ve engelli vatandaşların kullanımı için de uygun olan raylı sistem sayesinde engelli kişiler de yolculuklarını gerçekleştirebilecekler. Tüm vagonlar engelli vatandaşlar için uygun şekilde dizayn edilirken 23 farklı istasyon ile hizmet başlayacak.

İhtiyaçlar İçin Ticari Alanlar

Yolculuk sırasında ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yolcular için Sincan, Elvankent, Lale, Eryaman, Etimesgut, Yenişehir, Kurtuluş, Hipodrom,Mamak, Cebeci ve Kayaş gibi bazı istasyonlarda ticari ürünlerin temin edilebileceği alanlara da yer verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP