Kredi Çekemeyenlere Kaldırımda Kredi Tuzağı

Kredi Çekemeyenlere Kaldırımda Kredi Tuzağı

Son yıllarda ortaya çıkan ve "kredi çekemiyorum" diyen kişileri hedef alan yeni bir dolandırıcı çetesi keşfedildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Kredi Çekemeyenlere Kaldırımda Kredi Tuzağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son aylarda Ankara’da yer alan tüm kaldırımlara yapıştırılan ve ” Hacizlilere kredi, acil kredi, icralık emekliye kredi” gibi başlıklar içeren ilanlar acil nakit para ihtiyacı duyan kişilerin tuzağa düşmesine neden oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri günlük olarak ilanları temizliyor ancak ertesi gün tüm kaldırımlar yeniden bu ilanlarla kaplanmış oluyor. Çaresizliğin pençesine düşen vatandaşlar dolandırılma riskine rağmen yine de para bulmak umudu ile dolandırıcıları arıyor.

Vatandaşları Yüksek Faizlerle Borçlandırıyorlar

Bankadan kredi çekemiyorum diyen kişilerin acil para ihtiyaçlarını sömüren dolandırıcıların bir bölümü yüksek komisyon oranları ile gerçekten kredi kullandırırken bazı dolandırıcılar ise önden kredi dosya masrafı adı altında para talep ederek insanları dolandırıyor.

İşin daha tuhaf olan kısmı ise kara listede olanlara kredi konusunda gerçekten banka çalışanları ile anlaşan kredi simsarlarının gerçekten de komisyon alarak bu krediyi çekebilmesi olarak öne çıkıyor. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklama ile bu tip dolandırıcılara karşı dikkatli olunması istendi. Yapılan açıklama metni ise şu şekilde;

“Bu reklamlarda kredi sicilleri ne olursa olsun, ödenecek komisyon karşılığında vatandaşlara bankalardan en uygun şartlarla kredi sağlanacağı vaat edilmektedir. Bu tür reklam ve mesajlara aldanarak işlem yapılması halinde vatandaşlarımıza ait kişisel bilgiler iyi niyetli olmayan dolandırıcıların eline geçecek, maddi ve manevi mağduriyetler yaşananabilecektir.

Sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarının engellenmesi, mağduriyetlerin önlenmesi için yukarıda belirtilen türdeki dolandırıcılık girişimlerine itibar edilmemelidir. Kredi kullanmak isteyen müşteriler, hiçbir şekilde aracı kullanmadan, doğrudan doğruya bankalara başvurmalı ve sadece banka personeliyle iletişim halinde olmalıdır”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP