DOLAR

32,5821

0.31%
EURO

34,8234

0.18%
ALTIN(gr)

2.508,87

1,00%
BİST 100

%
SGK’dan Emekli Maaşları Açıklaması Geldi Maaşlar Ne Zaman Yatacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • SGK’dan Emekli Maaşları Açıklaması Geldi Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

SGK’dan Emekli Maaşları Açıklaması Geldi Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

SGK ekonomik kalkınma paketlerinin tümüne hız kesmeden destek vermeye devam ediyor. Gelen açıklamaya göre yeni düzenleme ile maaşlar erken yatacak. İlk ödeme konusunda detaylı bilgi henüz yok. Ancak bu paketle emekliler uzun süre maaşsız kalmayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
SGK’dan Emekli Maaşları Açıklaması Geldi Maaşlar Ne Zaman Yatacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi SGK’nın uzun süreli üzerinde çalıştığı bir konu. İlgili mercilerle de istişare halinde. Bu kapsamda emeklilik maaşlarının özellikle bayram gibi zamanlarda önce ödenmesi konuşuluyor. Zamanının kapsamı tam olarak netleşmeyen paketin içeriği gündeme bomba gibi düştü. SSK’lı olanların tabii olduğu 4A grubunun emekli maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu.İkramiyelerin de görüşüldüğü pakette bu ikramiyelerin ne zaman yatacağına dair açıklama yapılmadı.

Emekliler Maaş Sırası Beklemeyecek

Resmi tatillerde ödemelerin zor olduğu bu durumunda emekliye olumsuz yansıdığı dikkate alınan nokta oldu. Çıkarılacak olan yeni takvimle ödemelerin buna göre ayarlanacağı belirtiliyor. Ödemeler konusunda yaşanacak çakışıklıkta en erken nasıl olacaksa o tarihte ödeme yapılacağı öngörülüyor. 4B kapsamında olan BağKurlular için de bu durum geçerli. 4A ve 4B ‘li emekliler için yeni paket bu şekilde düzenlenecek.Tahsis numarasının dikkate alındığı ödemelerde emekli maaşları TC kimlik numarasının son rakamına göre ödenmektedir. Buna göre son rakam 9 ile bitiyorsa 17’sinde, 8 ile bitiyorsa 18’inde, 7 ile bitiyorsa 19’unda olacak şekilde sıra sıra ödeme yapılıyor. Aynı sistematiğin BağKurlularda da oluştuğu biliniyor. Tek fark her rakam için bir tarihin belirlenmemesi. TC numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25’inde ödeme alıyor. Bu durum bankalarda birikmeyi önlüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP