DOLAR

32,5022

0.16%
EURO

34,7946

0.14%
ALTIN(gr)

2.488,90

1,10%
BİST 100

%
Asgari Ücretliye Zam Mı Geliyor Zam oranlarında Anlaşmaya Varıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücretliye Zam Mı Geliyor Zam oranlarında Anlaşmaya Varıldı

Asgari Ücretliye Zam Mı Geliyor Zam oranlarında Anlaşmaya Varıldı

Uzun zamandır gündemde olan asgari ücret zamları için görüşmeler sürüyor. Günlük hesaplanıp hesaba yatan maaşla brütte gözüken maaşın farklı tutarlarda olabileceği belirtildi. Asgari ücret alan vatandaşın bordrolarını gözden geçirmesi tavsiye ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Asgari Ücretliye Zam Mı Geliyor Zam oranlarında Anlaşmaya Varıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplu Görüşmelerde Her Şey Netleşecek

Yeni yıla girerken kamuoyunun gündemine düşen bu gelişme ile asgari ücretlinin yüzü güldü. Kişi ücretini günlük hesaplasa bile maaşlar farklı miktarlarda yatacak. Net ve brüt hesaplamalarda farklılık gösteren bu durum ,için asgari ücretle çalışan kişinin hesaplarını devamlı kontrol etmesi gerekiyor. Net ve brüt ücretlerdeki bu farklılara ilaveten ayrıca zam söylentileri de kulisler de konuşulan diğer bir başlık. Enflasyon verilerinin dikkate alınarak yapılacağı zamda ayrıca ekonomik veriler de dikkate alınacak. Yıl içindeki verileri komple değerlendirecek olan ilgili merciler bu veriler ışığında zam oranını açıklayacak.

TİS özellikle toplu görüşmelerde olumlu sonuç almayı beklediklerini belirtiyor. Koronadan dolayı yapılamayan görüşmeler yapılmaya yakın tarihte tekrar yapılacak. Masada sadece zam değil başka dosyaların da olduğu belirtiliyor. Özellikle tayin ve kadrolara geçiş konusunda mağduriyet yaşayan işçiler sorunun bu sefer çözüleceğini düşünüyor. Sosyal mesafeye uymak adına işçilerin toplantıda bulunmayacağı edinilen bilgiler arasında. Ancak sendikalar ve başkanları görüşmelerde bulunup talep ve teklifleri ilgili mercilere sunmaya hazırlanıyor. Net brüt maaşlar arasındaki farka açıklık getiren TİS maaşların 30 gün üzerinden hesaplandığını ancak 31 çeken ayların da olduğunu belirtti. Bu 7 gün net ücrette sayılan bir süre. Bundan dolayı 99 TL’ye varan artışlar yaşanıyor. Artışlar brüt maaşta görülmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP