Son Dönemlerin En Büyük Destek Paketi İçin Geri Sayım Bitti Herkes E Devlet’e Yığıldı

Son Dönemlerin En Büyük Destek Paketi İçin Geri Sayım Bitti Herkes E Devlet’e Yığıldı

Devlet toplu destek ödemesi yapmak için destek ödemesi paketi çıkardı. Buna göre devlet her kesimden vatandaşa ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Son Dönemlerin En Büyük Destek Paketi İçin Geri Sayım Bitti Herkes E Devlet’e Yığıldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre eğitim ödemelerinden barınma destek ödemelerine kadar her ihtiyaca cevap veren ödemeler için paket oluşturuldu. Yaşlıların ve engellilerin de düşünüldüğü destek ödeme paketi için başvuru yapmak gerekli olacak. Daha önceden bir sebepten dolayı kaymakamlığa ya da belediyelere isim bırakmak ödeme almak için yeterli olmayacak. Re’sen ödemeler gerçekleşmeyecek. Başvurular ise belli şartlara bağlandı. Ödemeler hangi kesime hitap ediyorsa o kesimi kapsayan şartlara yer verildi. Bundan dolayı bir kişi başka ödemelere başvurmak için farkı formlar ve dilekçeler doldurabilir. Yapılması planlanan ilk ödeme ise 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelliler için verilecek ödeme.

Ödeme Herkesi Kapsamıyor

Edinilen bilgiye göre ödeme iki şekilde gerçekleşecek. İlk olarak evde bakım ücreti olarak zuhur edecek ödemeden yararlanmak için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bakım ücreti için ödeme almak isteyen vatandaşlara bakacak olanlar kişiler yaşlıların ya da engellilerin 2. Dereceye kadar yakını olmak zorunda. Buna ek olarak engelli vatandaşların %40 oranı ve üzerinde engel durumu olmak zorunda. Bunun belgelenerek dosyaya konması gerekiyor. Bir diğer ödeme türü yaşlılık ve engelli maaşı olarak açıklandı. Yaşlılıkmaaşının alınması için yapılması gereken 65 yaş üstü olmak ve emekli maaşı dahil maaş almamak. Engelli aylığı almak için ise sadece doktor raporuyla engel durumunun belgelenmesi gerekiyor. Başvuru sonuçları en geç 1 ay içinde açıklanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP