DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hükumet 2020 Asgari Ücret Zammı İçin Ne Düşünüyor? İşçi ve İşveren Temsilcilerinin Talepleri Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hükumet 2020 Asgari Ücret Zammı İçin Ne Düşünüyor? İşçi ve İşveren Temsilcilerinin Talepleri Ne Kadar?

Hükumet 2020 Asgari Ücret Zammı İçin Ne Düşünüyor? İşçi ve İşveren Temsilcilerinin Talepleri Ne Kadar?

2020 asgari ücret için hükumetin düşüncesi nedir? İşçi sendikaları ve işveren temsilcileri asgari ücret zammı için ne düşünüyorlar? 2020 asgari ücreti için düşünülen rakamlar. Asgari ücrete dair tüm gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Hükumet 2020 Asgari Ücret Zammı İçin Ne Düşünüyor? İşçi ve İşveren Temsilcilerinin Talepleri Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 asgari ücreti milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. Yaklaşık 6 milyon çalışanı direk olarak ilgilendire asgari ücret zammı ayrıca dolaylı olarak tüm çalışanları etkiliyor.

SGK destekleri, birçok yardım ödeneği ve işsizlik maaşı gibi durumları etkileyen asgari ücret zammı için son konuşulan rakamları, hükümetin düşüncesini ve işçi sendikalarının taleplerini haberimizde değerlendirmelerini sizlerle paylaşıyoruz.

ASGARİ ÜCRET İÇİN HÜKÜMETİN DÜŞÜNCESİ NEDİR?

2020 yılına sayılı günler kala asgari ücret görüşmeleri başlamak üzere. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından gerçekleştirilecek görüşmelere işçi temsilcisi, işveren temsilcileri ve hükümet katılacak.

Aralık ayında başlayacak olan görüşmeler sonrasında ise asgari ücretin bir yıllık tutarı belli olacak. Bu konuda işçi sendikaları 3 bin TL rakamı üzerinden duruyorlar: İşçi temsilcisi olarak görüşmelerde yer alacak Türk İş Başkanı Ergün Atalay 2 bin 500 TL ve enflasyon farkı talebini iletmişti. Ancak bu öneri işveren temsilcileri tarafından çok sıcak karşılanmadı.

Böyle bir durumda yaklaşık 3 bin TL’ye ulaşacak olan asgari ücret için hükümet cephesinden de açıklamalar gelmişti. Bu kapsamda Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin yapmış olduğu bir konuşmasında hükümetin düşüncesinin 2300 TL olduğunu ima etmişti. Mahmut Şahin konuşmasında, ”Son iki aydır yapılan zamlar işçinin aldığı tüm zammı eritti. Dövizdeki artış bahane edilerek yapılan zamlar maaşları eritti. Yılbaşında yapılacak bir zam işçi tarafından kullanılamayacak derecede eridi. Dolayısıyla düşünülen 2300-2350 gibi rakamlar kesinlikle yanlıştır.

Asgari Ücretlinin Maaşı 625 TL Birden Yükselebilir! Vergiler Kalkıyor mu?

GÖRÜŞME ZAMANI DEĞİŞMEYECEK DENMİŞTİ

Ekonomide yaşanan gelişmeler neticesinde Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret tespit komisyonunun erken toplanmasını talep etmişti. Bu talebini Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ileten Ergün Atalay’ın talebi ise olumlu karşılanmamıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapmış olduğu açıklamasında asgari ücret tespit komisyonunun zamanında toplanacağını açıklamıştı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP