DOLAR

32,5488

0.21%
EURO

34,7279

-0.1%
ALTIN(gr)

2.488,53

0,19%
BİST 100

%
Türk Oyun Sektörüne 2,4 Milyar Dolar Yatırım !

Türk Oyun Sektörüne 2,4 Milyar Dolar Yatırım !

Türk oyun sektörü yabancı yatırımların etkisiyle büyümeye devam ediyor. Oyun geliştirici şirket sayısı 239. Digital 2020 raporuna göre dünya genelinde 4,54 milyar internet kullanıcısı var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Türk Oyun Sektörüne 2,4 Milyar Dolar Yatırım !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnternette ortalama 6 saat 43 dakika kalınıyor ve bunun 1 saat 10 dakikasını da oyun oynanıyor. Bu yıl dünya genelinde yüzde 9,3 büyüyerek 160 milyar dolara ulaşan yüklenebilir oyunların pazar payı var.

Türkiye’de oyun geliştiriciler son 10 yılda 426,7 milyon dolarlık destekler aldı. Reklam, tanıtım, dijital pazarlara giriş, yazılım gibi konularda detaylı desteklerle oyun geliştiricilere destek veriyor. Devlet tarafından ciddi bir destek alındığı takdirde, sektör yabancı sermayeyi çekmeye devam edecek. Girişimciler ve profesyoneller teşviklerle destekleniyor. Bu girişimler doğru şekilde desteklendiğinde işler büyüyor.

Dijital pazarın en önemli paydaşlarından olan oyun sektörü her geçen gün kendini yeniliyor. Yazılımcıların kattığı her yeni özellikle kullanıcı sayıları katlanarak artıyor. Türk oyun geliştiricilerinin dünya tarafından desteklenmesi, pazar içinde yer edinmemizi sağlıyor.

Oyun sektörü, her geçen gün büyüyor. Zaman içinde bir geziye çıktığımızda oyunlar oldukça değişti. Dijital dünyada gelişen teknoloji yeni bir devrim yarattı. Özellikle online oynanan oyunlar ile dünya daha yakın hale getirilmiş oldu. Farklı ülkelerde olduğu halde, tuşların ucunda yeni arkadaşlıklar kurulmaya başlandı. Bu yaklaşmalar sayesinde oyun ve oyunculuk yeni bir anlayışa büründü.

Oyun geliştiriciler, kullanılan teknolojilerle oyun dünyasına girişleri hızlandırmış ve yepyeni bir sektörün kapılarını sonuna kadar açtı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP