DOLAR

32,5218

-0.09%
EURO

34,7910

-0.23%
ALTIN(gr)

2.420,84

-0,37%
BİST 100

%
Eylül Ayı KÇÖ Hesaplara Geçmedi Mi?

Eylül Ayı KÇÖ Hesaplara Geçmedi Mi?

İŞKUR tarafından ödenen kısa çalışma ödenekleri hesaplarına yatmayan vatandaşlar var. Eylül ayı içinde ödemesini alamayanlar ne yapacak? Banka hesaplarında ödemesini göremeyen vatandaş nereye başvuracak? İşte son dakika haberi ve detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Eylül Ayı KÇÖ Hesaplara Geçmedi Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa Çalışma Ödeneği Uzatıldı Mı?

31 Ekim 2020 tarihine kadar uzatılan kısa çalışma ödeneği, hak sahiplerine yatırılıyor. Başlangıç tarihine göre kçö uygulamasından faydalanan işverenler Ekim sonuna kadar bu haktan faydalanmaya devam edecek.

Normalleşme sürecinde, işyerleri çalışma şekillerini eskiye dönüştürmeye ve normal maaş düzenine geçmeye başladı. Normalleşme Desteği adı altında uygulamaya konan destekten faydalanmak üzere başvurular e-SGK kanalı ile yapılacak. Bu ekran üzerinden işveren tarafından gerekli evraklar doldurulacak ve bakanlık tarafından kontroller sağlanacak.

Eylül ayına ilişkin kısa çalışma ödeneği hesaplarına yatırılmayan kişiler aşağıdaki link yoluyla ödenek durumlarını sorgulayabilir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?

Salgın dönemiyle birlikte işyerlerinde çalışma süresi 3/1 oranında azaltıldı, 6 günlük çalışma 2 iş günü çalışma yapılmaya başlandı. Bu durumda işçilere sağlık sigorta primi ve kısa çalışma ödeneği ödeniyor. Bunlar işsizlik fonundan karşılanıyor. Bu şekilde işveren üzerinde bulunan yük azaltılmış olunuyor.

Mevcut işgücünün korunması için ve işten çıkartmaların yaşanmaması için alınan kararlar doğrultusunda; 450 gün prim ödemesi, 60 gün çalışma şartı olan kişiler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabiliyor. 30 Haziran 2020 den beri uygulamada olan düzenleme en son 31 Ekim 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Kısa çalışma ödeneğinde maaş miktarı, işçinin eline en son geçen aylık prime esas kazancın günlük brüt tutarının %60 ‘ı ödeniyor ve en yüksek ödenecek tutar, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150 sini geçemiyor. Buna göre en düşük 1752 TL, en yüksek 4380 TL ödeme yapılabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP