DOLAR

32,6029

0.38%
EURO

34,8331

0.27%
ALTIN(gr)

2.495,56

0,46%
BİST 100

%
Yeni Bir Sistem Daha Geliyor Devlet Destekleri Şekil Değiştiriyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Bir Sistem Daha Geliyor Devlet Destekleri Şekil Değiştiriyor

Yeni Bir Sistem Daha Geliyor Devlet Destekleri Şekil Değiştiriyor

Devlet İŞKUR ile işbirliği yapamaya devam ediyor. Yeni destek paketi oldukça ses getirecek. Yapılan açıklamaya göre yakın tarihte meslek edindirme kurslarına yoğun bir talep vardı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Yeni Bir Sistem Daha Geliyor Devlet Destekleri Şekil Değiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem devlet desteği alınabiliyordu hem de meslek öğrenip hayata atılma ihtimali daha çok çoğalmıştı. Kadınlar için pozitif ayrımcılık da yapan yetkililer kadınlar için daha fazla kontenjan ayırmıştı. Edinilen bilgiye göre bu pakete benzer bir paket daha yürürlüğe girdi. Burada se hedef kitle ilkokul mezunların oldu. İlkokul mezunları bir mesleği sahada öğrenmek isterse o zaman 1000 TL aylık ödem ile beraber bu mesleği öğrenmeye başlayacak. Burada herhangi bir kurstan bahsetmek söz konusu değil. Direkt aşina olunan ya da olunmayan bir işte saha çalışması gözlenecek. Günde 3 saat çalışmak yeterli olacak. Daha fazla çalışma ile vatandaş devletten daha fazla ücret almayacak.

Mezunların Dikkatine

Dikkatleri çeken ilk husus yetkililerin koyduğu artlar oldu. Buna göre iş için aranan meskenin 1. Dereceden ya da 2. Dereceden bir akrabanın meskeni olamaması gerekiyor. Tamamiyle sizlere yabancı olan ve sizlerin hiç görmediği birisinin olması gerekiyor. Buna ek olarak 18 yaşından büyük olan vatandaşların başvuru yapması isteniyor. 15 yaş sınırı yeni dönemde çok iler olamayacak gibi duruyor. Ayrıca kişiler 55 yaşını da aşamamış olmalıdır. İlkokul mezunu olunması önemli olan bir diğer şart. Ütüverişte mezunu ya da ortaokul mezunu kişiler buraya kabul edilemeyecek. Tasarlanan bu çalışma 5 ay kadar devam edecek ardından kişiler kendi işlerini yapamaya başlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP