DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
PTT’de Uzun Kuyruklar Oluştu Herkes Hesaplarını Kontrol Ettiriyor
  • Finans 365
  • Finans
  • PTT’de Uzun Kuyruklar Oluştu Herkes Hesaplarını Kontrol Ettiriyor

PTT’de Uzun Kuyruklar Oluştu Herkes Hesaplarını Kontrol Ettiriyor

Yoğun gündemin arasında devlet vatandaşlar için çalışmaya devam ediyor. Ancak her ödeme haberi hemen duyulmuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
PTT’de Uzun Kuyruklar Oluştu Herkes Hesaplarını Kontrol Ettiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamağa göre anneler için yapılacak ödemelere ek olarak başka ödemelerinde yapılmasına karar verildi. Alına kararla beraber vatandaşlar PTT’ye akın etti. Buna göre annelere toplamda minimum 300 TL maksimum 1300 olacak şekilde ödeme yaparken yoksul aileler için de ödeme yapılması ihmal edilmesi. İki farklı ödeme için de milyonlarca vatandaşa her ilden PTT’ye giderek mevcut hesaplarını kontrol ettirmeye başladı. Anneler için yapılan ödemeler doğum parası olarak kayda geçerken bu ödeme geçen sefer ki ödemeden daha farklı bir şekilde yapıldı. Daha önceden kayıt oluşturan ya da yeni başvurmuş olan anneler ilk çocukları için 300 TL 2. Çocukları için 400 TL ve diğer sayıdaki çocukları için 600 TL ödeme alacaklar ve bu ödemeler çocuklar 2 yaşına gelen kadar devam etmesi bekleniyor.

Çoğunlukla Kadınlar Yer Aldı

Ödemeleri sadece anneler alacağı için PTT’ye akın eden nüfusun büyük çoğunluğu adın oldu. Kadınların eşleri ya da 1. Dereceden yakın akrabaları veznelerden ödeme almayacak. Sadece kimlik kartıyla işlem alan vezneler E3 Devletten çıkarılacak ve vatandaş olunduğuna dair belgelerin de kabul edileceğini belirti. Yoksul aile içinse yoksulluk aylığı bağlanacak. Bağlanacak bu aylık 550 TL olacak ve her ay PTT aracılığıyla vatandaşlara iletilecek. Haneye giren gelir kişi başı 701 TL ise kişiler ödeme alabilecek ve 18 yaşını aşmış killerden başvuru alınacak. Her hanenin başvuru için tek hakkı bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP