DOLAR

32,6122

0.38%
EURO

34,8483

0.31%
ALTIN(gr)

2.494,99

0,44%
BİST 100

%
Türk Lirası ve Ekonomisi Dünya Basınında

Türk Lirası ve Ekonomisi Dünya Basınında

Türkiye'nin yakın bir zamanda gerçekleştireceği iki kritik seçim, komşusu Suriye'de yaşanan iç savaş ortamı ve ABD taarruzu... Tüm bunlar bir etken olarak düşünüldüğü zaman söz konusu bu gelişmelerin ekonomiye de yansıması bekleniyordu ve beklenen de gerçekleşti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Türk Lirası ve Ekonomisi Dünya Basınında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisi dünya çapında önde gelen ekonomistlerin bir arada yer aldığı Goldman Sachs ekonomistlerinin raporuna göre giderek riske duyarlı hale gelmeye ve zayıflamaya başladı. Dolar karşısında giderek eski tırmanışını geride bırakan TL bunun yanında son zamanlarda yaşanan siyasi bunalımlarla birlikte daha da kötü gidişata sürüklenebileceği yönünde haberler dallanıp budaklanıyor.

Türk Ekonomisi Giderek Isınıyor

Goldman Sachs uzman ekonomistleri tarafından 13 Nisan 2018 tarihinde resmi olarak kaleme alınan bu yazıda Türk ekonomisinin geldiği son nokta ele alındı. Bu son nokta itibariyle Türk parasındaki değer kaybı ve sonrasında yaşananlar birer birer ele alınırken bunun dışında ayrıca dikkat çeken diğer tüm özellikleriyle Türk ekonomisinin giderek ısınması da akıllarda kalmaya devam ediyor. İşte bütün bunlar birleştirildiği zaman her anlamda ekonomideki tüm gelişmelerin seyri de farklı bir hal almaya başlamış durumda. İşte bütün bu yaşananlar dikkate alınacak olunduğu zaman da her anlamda TL’nin $ karşısındaki durumu zayıflamaya devam ediyor.

6 Ay Sonrası Ne Olacak?

İlgili habere göre Türk lirasının 6 ay sonrası da üstelik analiz edildi. Buna göre giderek zayıflamaya devam edecek olan TL önümüzdeki 6 ay içerisinde giderek düşüş yaşayacağı da yer verilen iddialar arasında gelmektedir. Bütün bu özellikleri bakımından değerlendirilecek olunursa Goldman Sachs ekibi tarafından Türk ekonomisinin de yakından takip edildiği gerçeği göz önünde duruyor. Bu gelişmelerden yola çıkılacak olunduğu zaman da Türkiye’nin hem iç politikasındaki hem de dış politikasındaki yaşanan tüm gelişmelerin boyutları tüm boyutlarıyla birer birer ele alınmış görünüyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler ilerleyen zamanlarda dünyayı nasıl gelişmeler içerisine sokacak tüm bunlar şimdiden merakla beklenenler arasında gelmeye devam ederken bunun dışında kalan yönleri itibariyle de son zamanlarda yaşanan olaylar konunun daha fazla aydınlatılmasını bekliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP