DOLAR

32,5028

-0.15%
EURO

34,9783

0.34%
ALTIN(gr)

2.434,68

0,49%
BİST 100

%
Olay Çıkar! Paralarınız Bloke Olabilir Dikkat! E-Devlet Hesabınızı Sık Sık Kontrol Edin!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Olay Çıkar! Paralarınız Bloke Olabilir Dikkat! E-Devlet Hesabınızı Sık Sık Kontrol Edin!

Olay Çıkar! Paralarınız Bloke Olabilir Dikkat! E-Devlet Hesabınızı Sık Sık Kontrol Edin!

ABONE OL
19 Aralık 2022 22:25
Olay Çıkar! Paralarınız Bloke Olabilir Dikkat! E-Devlet Hesabınızı Sık Sık Kontrol Edin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’nın yatırdığı gelir, maaş ve bazı ödenekler bir zaman sonra bloke olabiliyor. Yatırılan paraları bloke olmadan almazsanız hakkınız yanabilir. Kontrolünüzü sık sık yapın. Hakkınız olan parayı kaçırmayın. SGK’nın yatırdığı gelir, maaş ve bazı ödenekler bir zaman sonra bloke olabiliyor. Yatırılan paraları bloke olmadan alamazsanız hakkınız yanabilir. Kontrolünüz sık sık yapın. Hakkınız olan parayı kaçırmayın.

Dikkat edilmesi gereken ayrıntılar!

Sosyal Sigortalar Kurumu; emekli maaşları, doğum parası, emzirme ödemesi, ölen kişinin sigortalı olması halinde yakınlarının alacağı yardım paraları, çalışamayacak duruma gelen vatandaşların iş görmezlik ödeneği gibi birçok ödemeyi yapan bir kurum.

Bu ödemeler gibi birçok ödeme hiçbir müracaat olmadan kendiliğinden işleme konuluyor ve ödeme yapılıyor. Başvuru yapılmadan yapılan bu ödemeler ise vatandaşlar tarafından alınmadığı takdirde bloke ediliyor ve hakkınız kalmıyor.

Bunun gibi yaşanan olaylar göz önüne alındığında yapılan hesaplamalara göre 2015-2022 yılları arsından tam olarak 50 milyon lira ödeme yapıldığı halde vatandaşlar almadığı için bloke edildi. Ödeme yapıldığı tarihten itibaren 12 ay süre veriliyor. Bu süre içinde paranın çekilip çekilmediğini bankalar SGK’ya bildiriyor.

Bildirim işleminin ardından paranın yatırıldığı hesaplar dondurularak bloke ediliyor. Eğer 12 ay geçmezse hak sahibi kişinin başvurusu halinde ödeme tekrar yapılıyor.

Ancak 12 ayın geçmesi durumunda ödeme gerçekleştirilemiyor. Bu yüzden uzmanların uyarısına kulak vererek, hakkınızı kaybetmemek adına sık sık E-Devlet üzerinden kontrollerinizi yapınız.

Günümüzde artık birçok işlem e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Her geçen gün yeni hizmet ilaveleri yapılıyor. Hesaplarınıza girip sıkça kontrol etmeniz uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP