DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Erdoğan’dan Notre Dame açıklaması

Erdoğan’dan Notre Dame açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yaşanan Notre Dame Katedrali olayının kendilerini üzdüğünü açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Erdoğan’dan Notre Dame açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da yaşanan yangın sonrasında onlarca tarihi eserin bir anda kül olması ve bunun ardından 8.5 saat süren yangının sonunda söndürülmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Avrupalı liderler ve Amerikan Başkanı Trump tarafından saatler önce açıklama yapılırken Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açıklama yaptı ve bu olayın kendilerini çok fazla üzdüğünü açıkladı.

Erdoğan, “Paris’in sembollerinden biri olan ve insanlığın ortak mirası Notre Dame Katedrali’ni tahrip eden korkunç yangın bizi de derinden sarstı. Kendim ve halkım adına, Fransız halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Türkiye’de ve Avrupa’da son yıllarda tarihi eserlere yönelik olarak yaşanan bazı talihsiz olaylar olmasına rağmen Türkiye’de tarihi eserlere zaman zaman zarar verilebiliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Dışişleri Bakanlığınca herhangi bir basın açıklaması yapılmadı. Dışişleri Bakanlığı ve Fransa arasında son dönemde Simonia ve Çavuşoğlu arasında yaşanan tarih tartışması gündemdeydi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP