Kadınların Hepsi Destek Altında Son Dakika Bilgisi En Yetkili Ağızdan Geldi

Kadınların Hepsi Destek Altında Son Dakika Bilgisi En Yetkili Ağızdan Geldi

Devlet sosyal devlet anlayışı gereği. Vatandaşlarınhepsine kucak açmış durumda. Ancak kadınlar için pozitif ayrımcılık da söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Kadınların Hepsi Destek Altında Son Dakika Bilgisi En Yetkili Ağızdan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır devlet kadınlar için çalışmalar yapmaya devam ediyordu ki yeni bir çalışmanınmüjdesini verdi. Bazı haklardan yararlanamayan kadınlar için yapılacak olan ödeme milyonlarca kadını ilgilendiriyor. Buna göre 650 TL olarak yapılacak ödemenin zamlı olarak da verilmesi seçeneği gündemde. Ancak bu konu ilerleyen günlerin konusuolduğundanvatandaşa fazla yansıtılmıyor. Zamlı olarak 711 TL verileceği de edinilen bilgiler arasında. SGK’lı olarak çalışan kadınlar devletinpek çok imkanında yararlanabiliyor. Özellikle emeklilik hakları inanılmaz şekilde hayat kurtarıcı oluyor. Özlük hakları açısında da gayet şanslı olan kadınlar hiçbir şekilde zor durumda kalmıyor. Ancak aynı durum çalışmayan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumana bağlı olmayan kadınlar için geçerli olmuyor. Devlet bunu öngörerek çalılmalarını yapıyor.

Ödemeler 2 Ayda Bir Yapılacak

Eşi SGK’lı olup da o şekilde ölen kadınla için yapılacak ödemden kadınların sigortalık olarak çalışmamasıgerekiyor. Sigortalı olarak çalışıldığıtarihlerdeödemenin kesilmesi bekleniyor. Alınacak ödeme kadınlar içi eş durumu olabileceği gibi evlatlık durumuna da kapsamayabilir. Yetimlerin de aylığı olabilecek bu ödem için başvurunun doğru yapılmasıgerekiyor. Ödemelerin periyodu iki ayda bir olacak şekilde güncellendi. Buna göre aylık 325 TL alacak olan kadınla başvuruları E Devlet üzerindenyapabilecek. Online başvuru yapamayanlar ise SGK’ya giderek müracaat da bulunabilecek. Başvuruların yapılmasının ardından 1 hafta içine maaşların ağlanması bekleniyor. Maşlar Ziraat Banaksı aracılığıyla vatandaşın eline ulaşacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP