DOLAR

32,5817

0.08%
EURO

35,0244

0.43%
ALTIN(gr)

2.422,58

-0,01%
BİST 100

%
Asgari Ücretten Vergi Alınmasın Talebi Cumhurbaşkanlığı’na Gönderildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretten Vergi Alınmasın Talebi Cumhurbaşkanlığı’na Gönderildi

Asgari Ücretten Vergi Alınmasın Talebi Cumhurbaşkanlığı’na Gönderildi

Türk-İş Konfederasyonu asgari ücret görüşmeleri öncesinde yapmış olduğu bir açıklama ile asgari ücretten vergilerin kaldırılması talebini yineledi. Asgari ücretle çalışanların ağır vergi yükü altında olduğunun bildirildiği açıklamanın detaylarını haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Asgari Ücretten Vergi Alınmasın Talebi Cumhurbaşkanlığı’na Gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İş Konfederasyonu asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılması ile ilgili talep yazısını Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TBMM’de grubu bulunan partilere gönderdi.

Söz konusu yazıda asgari ücretle çalışan vatandaşların ağır vergi yükü altında ezildikleri ve bu vergilerin kaldırılmasının uygun olacağı bildirildi. Türk İş Sendikasının milyonlarca işçiyi sevindirecek o yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİLER KALDIRILSIN

Türk-İş Konfederasyonu tarafından gönderilen yazıda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar’ın imzası bulunuyor. İlgili yazıda Türkiye ekonomisinin büyüdüğü, işçilere bu oranda zam yapıldığı ancak enflasyon giderlerinin bu zamları geri aldığı vurgusunda bulunuldu. Bu kapsamda yılbaşında yüzde 15 olarak kesilen verginin iki kattan daha fazla artırılarak yüzde 35 seviyesine çıkarıldığı vurgusunda bulunuldu.

Bu kapsamda asgari ücretle çalışanların maaşlarından vergilerin kaldırılmasının talep edildiği yazıda şu ifadelere yer verildi. ”Bu nedenle işçilerin ücret gelirleri yönünden mevzuatımızda öngörülen vergi yükümlülüklerinin azaltılması, işçilerin ücret gelirlerinin vergi oranının indirilmesi ve işçi lehine belirli bir orana sabitlenerek işçilerden vergi kesilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.”

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAYANLAR İÇİN

TÜRK İŞ tarafından gönderilen yazıda ayrıca asgari ücretli kesimin vergi kapsamının değiştiğine vurgu yapılarak sabit gelirli vatandaş sınıfından çıktığı ve azalan gelirli vatandaş sınıfına girdiği ifade edildi. Bu konuda verilerin paylaşıldığı yazının son bölümünde ise asgari ücretle çalışmayanlar içinde vergi önerisi dile getirildi. Cumhurbaşkanlığına gönderilen talep yazısının son kısmı.

TÜRK İş Sendikası Tarafından Gönderilen Yazı

“Asgari ücretle çalışan işçilerin ücret gelirlerinin tamamının, asgari ücretin üzerinde ücret alan işçilerin ise gelirlerinin asgari ücret miktarı kadar olan kısmının vergi dışı bırakılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Alternatif bir çözüm olarak ise vergi oranının insan onuruna yaraşır bir ücret karşılığında çalışma hakkı da göz önüne alınarak ücretliler yönünden güncellenmek suretiyle makul bir orana indirilmesinin ve işçi lehine belirlenecek olan bu oranda sabitlenmesinin uygun olabileceği düşünülmektedir. Bu sonuçlara ulaşılması hem vergide adaletin sağlanması açısından hem de işçinin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi açısından son derece önemlidir.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP