DOLAR

32,5669

0%
EURO

34,9198

0.08%
ALTIN(gr)

2.428,87

-0,04%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak’tan Konut Kredisi ve Emlak Bankası Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak’tan Konut Kredisi ve Emlak Bankası Açıklaması

Maliye Bakanı Albayrak’tan Konut Kredisi ve Emlak Bankası Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak emlak bankası ve konut kredisi konularında çok önemli açıklamalarda bulundu. Emlak Bankasının ne zaman açılacağını açıklayan Berat Albayrak konut kredisi konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Maliye Bakanı Albayrak’tan Konut Kredisi ve Emlak Bankası Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından gerçekleştirilen Borsa İstanbul’da 20. Olağan Genel Kurulu’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomi gündeminin merak ettiği iki konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Konut kredisi ve emlak bankası hakkında son değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşan Berat Albayrak’ın açıklamalarının detayları şu şekilde,

BAKAN ALBAYRAK’TAN KONUT KREDİSİ VE EMLAK BANKASI AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Albayrak yapmış olduğu açıklamasında konut kredisi ile ilgili batık konut kredisi oranına dikkat çekti bu oranın çok düşük olduğunu belirten Bakan Albayrak bu konuda planlanan çalışmalara dair bilgi verdi. Emlak Bankası için de tarih veren Berat Albayrak’ın konuşması şu yönde.

Emlak Bankası Açıklaması

”Eylülde önce komisyon sonra Meclis’te Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak süreç başladı. Ekimde ise güçlü bir bilançoya sahip banka olması için bakanlığımız çok güçlü destek verdi. Türkiye Emlak Bankası yeniden yapılandırma sürecine başladı. Ülke genelinde Emlak Bankası ile ilgili süreç yıl sonuna ya da ilk komisyonda çıkacak. Zaman zaman çok sorunlar yaşadığı özellikle yurtdışına bağımlı olduğu sigortacılık sektöründeki teminat sorunlarına daha etkin bulunmak üzere Kamu Sermaye şirketini devreye alıyoruz. Bu da komisyondan geçti. Yıl sonu gelmeden Meclis’ten geçirip hayata geçireceğiz.”

Konut Kredisi Açıklaması

”Şirketlerin bankacılık sektörüne bağımlılığını azaltmamız lazım. Yeni kredi noktasında imkan sağlamaları noktalarında önemli bir katkı sağladı. Ürün çeşitliliği ile sermaye piyasaları için katkı. Herkes bir şey söylüyor. Türkiye futboldan sonra ikinci anlanılan konu ekonomi. VDMK ihracı gibi işlemler sermaye piyasalarının gelişmesine katkı verecek. Konut kredilerinin gayrimenkule oranı ABD’ye göre çok daha düşük. Konut kredilerinde batık oranı yüzde 1’in altında. VDMK gibi işlemlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam edecek. VDMK ihracını ABD örneği ile karşılaştırmak iyi niyetli değil.”

Finans Haberlerini anında takip etmek için

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP