DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Esnaf Kira Ödemekten Kurtuluyor Açıklama Yapıldı Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnaf Kira Ödemekten Kurtuluyor Açıklama Yapıldı Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Esnaf Kira Ödemekten Kurtuluyor Açıklama Yapıldı Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Pandemi sürecinde en çok etkilenen kesim esnaflar oldu. Buna göre esnaf kiraların büyük çoğunluğunu artık ödemeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Esnaf Kira Ödemekten Kurtuluyor Açıklama Yapıldı Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre esnafları omuzlarındaki yük artık alınmış olacak. Esnafların büyük çoğunluğu kepenk kapatırken geriye kalanlar kendilerini geçindirecek kadar iş yapamaya çalışıyor. Bu durum faturalara ve kiralara yansıyor. Geçtiğimiz dönemlerde sadece faturaları ödeyen devlet yeni dönemde de kiralara da el attı. Edinilen bilgiye göre kira ödemeleri 1750 TL üst sınırıyla tüm esnaflara yapılacak. Büyükşehirlerde yaşayan esnaflar için daha farklı bir ödeme stili düşünülüyor. Diğer şehirlerde de kira ortalaması araştırılıp ona göre ödeme yapılacak. Pilot il uygulaması ilk etapta düşünülse de durumların vahameti açısından tüm vatandaşlara bu ödemenin yapılması kararlaştırıldı. Ödeme alacak olan vatandaşlardan geri ödeme alınmaması için de çalışma başlatıldı.

Ödeme Planı Konuşuldu

Ödemeler il etapta 3 aylık süreler için planlanlasa da aslında durumu pandemi belirleyecek. Pandeminin beklenen 3. dalgası geldiği taktirde ödemelerin tekrardan 3 ay uzatılması mümkün. Bunda dolayı esnaf sürecin az olmasına üzülmemeli. Buna ek olarak ödemeler için her ile bir numara verilecek. Herkesin duyurusu yapılacak olan siteyi çok iyi takip etmesi gerekiyor. Kendi ilinin numarasını gören vatandaşlar o tarihten itibaren ödeme alabilecek. Esnafların ödeme sırası ise TC kimlik numarasının son hanesine göre ayarlanacak. İlk etapta çift sayı olarak hesaplama yapılacak geriye kalan tek sayılı numaralar günlere dağıtılacak. Ödemesini o gün alamayan vatandaşların ödemeleri o ay PTT’de saklanacak. Ancak 2. Ay aynı ödemeyi alamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP