İŞKUR O Ödemeleri Başlattı!! Milyonların Hakkı İŞKUR’da Duruyor!

İŞKUR O Ödemeleri Başlattı!! Milyonların Hakkı İŞKUR’da Duruyor!

Yaşanan korona virüs salgını sonrasın da normalleşme süresine girilen bu zamanlarda genç kesime iş başı eğitimleri vermektedir. Bu eğitimler ise günlük ücret kapsamında olmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
İŞKUR O Ödemeleri Başlattı!! Milyonların Hakkı İŞKUR’da Duruyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu sayede gençler hem işi öğrenip aynı zamanda para kazanma şansına sahip olmaktadırlar. Ödemeler ise aylık olarak yapılmaktadır. Normalleşme süreci ardından işletmelerin yavaş yavaş eski durumlarına dönmeleri sonucunda gençlere bu şekil de iş fırsatı sunulmaktadır.

İŞKUR iş başı eğitim programları 6-9 ay süreleri arasında yapılmaktadır. Bu programlara katılan gençler ise günlük olarak 89,4 TL olarak ücret almaktadırlar. Ancak bu ödeme tutarları öğrencilere 67 lira olarak belirlenmiştir. İşsizlik maaşından yararlanan kişiler ise günlük 44 lira ödeme almaktadırlar. Bunun yanı sıra geleceğin meslekleri kategorisin de eğitim alan gençler ise günlük 100 lira ücret almaktadırlar. Programa katılım yaş aralığı ise 18-29 olarak belirlenmiştir.

İŞKUR İş Başı Eğitim Şartları Nelerdir?

İlk şartlar arasında 15 yaşını doldurmuş olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekmektedir. Ayrıca emekli olmamak ve işverenin birinci dereceden yakını olmamak şartı bulunuyor.

İş Başı Eğitim Programlarının Koşulları

  • Kuruma kayıtlı işsiz konumda olmak.
  • 15 yaşını tamamlamış olmak.-Emekli durumda olmamak
  • Programa başlama zamanının 3 ay öncesine kadar işveren firmanın yanında çalışmamış olmak.
  • Programa başlamadan 1 ay önceki süreye kadar sigorta primi yatırılmamış olmak.
  • İş ve meslek danışmanlığı desteklerinden fayda sağlamış olmak.

İş Başı Eğitim Programlarının Zamanları Ne Kadardır?

Eğitim programından yarar sağlamak ve günlük olarak 77TL kazanmak isteyen gençler, programın zamanlarını da merak etmektedir. Günlük süre olarakken az 5 en fazla 8 saat çalışarak haftanın 6 günü ve toplamda 45 saati aşmayacak şekilde uygulamadan faydalanma imkânları vardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP