DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
İngiltere’de Birçok Bankacının İşi Son Bulabilir

İngiltere’de Birçok Bankacının İşi Son Bulabilir

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, İngiltere yönetiminin AB konusunda çok dikkatli hareket etmesi uyarısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
İngiltere’de Birçok Bankacının İşi Son Bulabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, AB ile İngiltere arasında yaşanan Brexit süreci dolayısı ile bir süre sonra bankacıların işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

2019-2020 yılları arasında AB’de oy hakkı tanınmayacak olan İngiltere’nin AB bankalarının ülkeden çıkış yapabilecek olduğu, Euro karşısında çok daha fazla değerli olan Sterlin kurunun bu konuda etkisini hissettirebilecek bir döviz birimi olduğu ifade edildi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, açıklamasında İngiltere’de bankaların mevcut kredi ve kredi kartı konusunda etkin olmasına rağmen halkın zenginliği dolayısı ile İngiliz bankalarını daha sık tercih ettiklerini ve AB üyesi ülkelere ait bankaların ise Brexit sonrasında İngiltere’den çıkabilecek olduğu uyarısında bulundu.

Güvenli ve Dengeli Olsun Önerisi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, Brexit sürecinin güvenli ve dengeli olarak ilerlemesinden yana olduğunu, DTÖ konusunda ve AB üyesi ülkeler ile ticaret konusunda dikkatli olunması uyarısında bulundu.

İngiliz yönetimi ise Brexit konusunda son derece iddialı ve son derece bu konuda dikkatli bir çıkış süreci planı yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP