DOLAR

32,5392

-0.04%
EURO

34,7952

-0.22%
ALTIN(gr)

2.433,43

0,15%
BİST 100

%
Asgari Ücret Görüşmeleri Yapılarak Çalışmalara Devam Edileceği Duyuruldu
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücret Görüşmeleri Yapılarak Çalışmalara Devam Edileceği Duyuruldu

Asgari Ücret Görüşmeleri Yapılarak Çalışmalara Devam Edileceği Duyuruldu

4 Aralık’ta gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonu toplantısı önemli açıklamalara imza attı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk pandemi sürecinin iyileşmesi açısından birçok adım attıklarını açıkladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Asgari Ücret Görüşmeleri Yapılarak Çalışmalara Devam Edileceği Duyuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halk için ayrılan tutarın 42 milyar Tl’yi geçtiğini açıkladı, bu zaman içinde hem çalışan hem de işçi kesim ile iletişime geçtiğini ve onlarla ortak çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Bakanlığın bu çalışmaları en kısa zamanda daha verimli hale getireceğini dile getirerek 1 Aralık sonrasında kısa çalışma ödenekleri için taleplerin geldiğini ifade etti. Bu zamanlar içinde bakanlık herkese yardımda bulunmak amacıyla e-devlet üzerinden başvuruları kabul edecek, bu zamandan sonraki diğer süreçler içinde de çalışan ve işveren kesim ile sürekli irtibat halinde olacağını açıkladı.

Maddi ve Sosyal Şartlar En Doğru Hale Gelecek

Zehra Zümrüt Selçuk iş ortamı içindeki en önemli noktalardan biri olan asgari ücretin belirlenmesi için fikir ve önerilerin görüşmeler esnasında dikkate alınacağını duyurdu, görüşmeler esnasında her tarafın da temsilcileri fikirlerini beyan edebilecek ve değerlendirmeye alınacak.

Bakan ayrıca her zaman vatandaşların yanında olduğunu, bu zorlu süreçte onları yalnız bırakmadıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı önderliğinde iş hayatındaki çeşitli maddi ve sosyal problemler iyileştirmeye alınacak, 2002 senesinden itibaren düzenlemelerle işçilere yardım ettiklerini ve 2003 yılında da çıkardıkları iş kanununun tamamen adaletli işlere imza attığını dile getirdi.

Bu kapsamda çalışanlar artık sendikaya e-devlet üzerinden geçebiliyor ve daha kolay bir şekilde kendilerine istedikleri adımları sağlayabiliyorlar, bakanın açıklamasına göre sendikalarda şuan 2 mil çalışan kişi bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP