Halkın Her Kesimine Anında 837 TL Ödeme Yapılacak Başvurularda Acele Edin

Halkın Her Kesimine Anında 837 TL Ödeme Yapılacak Başvurularda Acele Edin

Ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen kesim engelli, öğrenci, ev hanımları ve yaşlılar oldu. Yapılan açıklamaya göre ödemeler ilk bu kategorilerden başlayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Halkın Her Kesimine Anında 837 TL Ödeme Yapılacak Başvurularda Acele Edin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsle beraber daha da artan işsizlik ve hayat pahalılığı geliri olmayan vatandaşları daha da sıkıntıya sokuyor. Devlet destekleri olmadan hayatını idame ettirmekte zorlana vatandaşlara bir yenilik daha geliyor. Edinilen bilgiye göre devlet yeniden ödemeler gerçekleştirecek. Başvurular neticesinde kimlere ne kadar verileceği de belirlenmiş olacak. Nakdi olarak yapılacak ödemede bekleme sırası vs olmaması planlanıyor. Alt limit olarak 837 TL belirlenirken başvuruların durumuna göre 1625 TL’ye kadar ödeme yapılabilecek. 3.4 milyon vatandaşın başvuru yapması bekleniyor. Destek paketleri için başvuru süresi arttıkça bu ödemelerden faydalanacak hane sayısında artış olması da söz konusu.

Her Kesimden Vatandaşa Tam Destek

Yapılan ödemeler ile vatandaş ekonomik buhran yaşamaktan kurtulacak. Farklı kalemler için sağlanacak ödemede vatandaşın her ihtiyacını giderilmesi amaçlanıyor. Ayrıca vatandaşın refah düzeyinin de artırılmaya çalışılması diğer bir amaç olarak belirtiliyor. Ödemeler daha çok evde bakım ve 65 yaş üstü vatandaşlara aylık kategorilerinde yoğunlaşacak. Engelli maaşları ve eğitim destekleri için çalışmalar devam ediyor. Evde bakım için ayrılan ödenek her vatandaş için 1625 TL olarak belirlenirken 65 yaş aylığı için 699 TL olarak açıklandı. Aylık periyotlarla verilecek olan bu destek ödemeleri ile engelli ve yaşlıların mağdur olması engellenecek. Engelliler için maaş bağlanması da konuşulan diğer konulardan. Engelliler alacakları rapor ile ayda 837 TL’ye kadar maaş alabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP