Gençlere Kırsalda İş İmkanı Sağlanacak Devlet Desteği Belli Oldu

Gençlere Kırsalda İş İmkanı Sağlanacak Devlet Desteği Belli Oldu

Bölgeler arasındaki gelir eşitsizliği birçok yönden sorun oluşturuyor. Bunun önüne geçmek isteyen devlet özellikle genç girişimciler için destek paketleri hazırlamaya devam ediyor. 300 projelik bir çalışma için 180 milyar TL ödenek ayrıldığı açıklandı. Bu şekilde tahmini olarak 300 bin gence iş imkanı sunulurken ayrıca kendi işini kuracaklara da 180 milyar TL ayrılmış oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Gençlere Kırsalda İş İmkanı Sağlanacak Devlet Desteği Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Hayvancılık Gözde Olacak

Girişimcilik haritası çıkarmayı planlayan devlet bu şekilde nereye ne kadar hibe destek sağlanacağını belirleyecek. Ayrıca hangi bölgede hangi iş sahası aktif hangisinin geliştirilmesi gerekiyor. Bunlar da hesaba katılacak. Özellikle tarımı ve hayvancılığın geliştirilmesi gerektiği vurgulanırken bu sahaların nerede canlı olduğu da tespit edilecek. Anadolu’yutarım ve hayvancılık noktasında şaha kaldıracak hibe destekleri de verilmeye başlanacak. 20 bin genç girişimcinin tarım alanında destekleneceği açıklandı.

Yeni yatırımlar için 5 milyar ve sulama projeleri içinse 3.3 milyar TL destek verilecek. Sulama konusunda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri liste başı olacak. Ardından sırasıyladiğer bölgelere yoğunlaşacak. Sığır ve koyun alanında iş alanı oluşturmakisteyen girişimcilere ise yapacakları yatırımın %50’si devlet tarafından hibe olarak verilecek. Tarımdaki bu gelişmeler ile 300 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Bu sayede ülke genelinde işsiz vatandaş sayısının azaltılacağıdüşünülüyor. Sanayi ve diğer iş kollarındaki yığılmanın da azalacağı öngörülüyor. Tarım ve hayvancılıkta verilmesi planlanan teşviklerle vatandaşı bu alanlara yönlendirilmesinin gerekli olduğu açıklandı. Koç Teke alımlarında da devlet hibe desteğinde bulunacak. Buraya ayrılacak pay ise 5.2 milyar TL olarak planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP