Evleneceklere Destek Devletten Geliyor 2 Farklı Ödeme İle Eksiğiniz Kalmayacak

Evleneceklere Destek Devletten Geliyor 2 Farklı Ödeme İle Eksiğiniz Kalmayacak

Pandeminin 2. Dalgasıyla beraber vatandaşlar iyice umutsuzluğa düştü. Özellikle işi olmayan veya geliri çok az olan vatandaşlar için bu durum sorun halini aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Evleneceklere Destek Devletten Geliyor 2 Farklı Ödeme İle Eksiğiniz Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak devlet 27 yaşından küçük gençler için yeni bir destek paketinin startını verdi. Buna göre evlenecek olan çiftler 27 yaşından küçük ise ve maddi anlamda imkansızlık da mevcutsa o zaman hem çeyiz hem konut için ödeme yapacak. Çeyiz ödemesinin tamamını devlet karşılayacak ev içinse devlet %80 oranında kefil olacak. Bu sayede hiç evi olmayan ya da ilk kez ev alacak olan çiftler rahatlıkla ev alabilecek. Çeyiz ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların kadın olması gerekiyor. Kadınların da yetim veya öksüz olması, maddi açıdan sıkıntıda olması ve hiçbir şekilde maaş vs. almaması gerekiyor. Çeyiz ödemelerinin yeni dönemde zamlı olarak verileceği de yapılan açıklamalardan biri oldu.

Banka Hesabı Açana Devlet Katkı Payı Verecek

Konut ödemesi içinse çiftler başvuru yapabilecekleri gibi karı koca ayrı ayrı da başvuruda bulunabilir. Bu bağlamda devletin 1 çift için vereceği 28 bin TL karı koca ayrı ayrı başvurduğunda 56 bin TL olarak ödenecek. Devlet bu duruma engel koymamış bilakis bu durumun varlığından haberdar ederek yararlanılmasının da önünü açmış. Bir diğer önemli detay banka hesaplarına dair oldu. Buna göre hem çeyiz hem konut ödemesi için fark etmez birikim yapmak için banka hesabı açan vatandaşlara devlet katkı payı verecek. Birikim için gerekli olan süre minimum 36 ay olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP