DOLAR

32,5757

0.28%
EURO

34,7429

-0.08%
ALTIN(gr)

2.488,16

0,16%
BİST 100

%
Karpuzun Vücut Sağlığına Katkıları

Karpuzun Vücut Sağlığına Katkıları

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesi karpuzdur. Bu haberimizde sizlere Karpuzun Vücut Sağlığına Katkılarından bahsedeceğiz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Karpuzun Vücut Sağlığına Katkıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz mevsiminin en sevilen meyvesi karpuzdur. Karpuz yemek için yaz mevsiminin gelmesini bekleriz. Sera usulü karpuzlar her mevsim manavlarda bulunur. Sera usulü karpuzlardan yaz karpuzunun tadını almamız mümkün değildir.

Sulu ve tatlı bir meyve olan karpuz vücudumuza birçok açıdan olumlu katkılar sağlar. Sevilerek tüketilen karpuz vitamin ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Yazın sıcak havalarda serinleten karpuz vücudun hararetini alır. Karpuz vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar.

İshal sonrası vücudun sıvı kaybını karpuz tüketerek kısa sürede telafi edebilirsiniz. Karpuz içerdiği doğal şekerle vücudun şeker ihtiyacını karşılar. Vücudun şeker dengesini düzene koyar.

Karpuz C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Güçlü bir antioksidandır. Günü rahat ve zihinde tamamlamak için mutlaka karpuz tüketmek gerekir.

Karpuzu farklı biçimlerde tüketebilirsiniz. Yağ ve kolesterol içermeyen karpuzdan tatlı yapabilirsiniz. Karpuz iyi bir idrar söktürücü meyvedir. Serinleten karpuzun sakinleştirici özelliği vardır.

Vücutta biriken atık maddelerin atılmasını sağlar. Kanı temizleyen karpuz kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklığını önler. Karpuz çekirdeği kurutularak kuru yemiş elde edilir. Karpuz çekirdeği yağ oranı düşük olduğu için diğer çerezlere göre daha sağlıklıdır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP