Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sevindiren Haber Geldi! Üç Grupta Ödünç Para Dağıtılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sevindiren Haber Geldi! Üç Grupta Ödünç Para Dağıtılacak!

Pandemi döneminde, vatandaşların yaşam mücadelelerini rahatlatmak amacıyla, birçok bakanlık seferber olmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; geçtiğimiz günlerde ödünç para dağıtılacağının müjdesini vererek, ödeme takvimi belirleneceğini açıklamıştı. Bakanlığın kararlaştırdığı ödünç para uygulamasına resmen başlanmış bulunmakta. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Sevindiren Haber Geldi! Üç Grupta Ödünç Para Dağıtılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlığın Ödünç Para Yardımı Nedir? Uygulama Nasıl İşliyor?

Kooperatif mantığıyla çalışan ödünç para sistemi; zor zamanlar geçiren, durumu sıkıntıda vatandaşlara birikmiş ödemelerini toplu kapatma imkânı sunar. Bu şekilde vatandaşın parça parça ödemeleri, tek bir çatı altında toplanır. Başvuru tıpkı kredi başvurusu yapar gibi gerçekleşiyor. Tüm proje Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında geliştirilmiş olup, geri ödeme de eşit taksitlerle bakanlığa yapılıyor. Bakanlığın vermiş olduğu paraya bankalarda olduğu gibi faiz yapılmıyor, işletme bedeli alınmıyor. Vatandaşlar ne aldıysa, geri aynen onu ödüyor.

Bakanlık Ödünç Para Uygulamasını Başlattı!

Bayramdan önce ödeme takvimini düzenleyeceğini duyuran bakanlık, ödünç para uygulamasına başlamış bulunmakta!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar bakanlığı vatandaşlara devamlı olarak yardım etmek ve sorunlara çözüm üretmekle görevlendirilmiş bakanlıklardan sadece biridir. Bakanlığın ödünç para uygulamasında dağıtılacak olan kredi miktarları;

  • 5 bin TL
  • 13 bin TL
  • 18 bin TL olarak kararlaştırıldı.

Bu krediler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına rahat bir nefes aldırabilmek amacıyla düzenlendi. Bu sebeple krediler ne kadar verilirse, geri ödemesi de o kadar olacak. Hiçbir oranda faiz uygulanmayacak, ödünç para geri ödemesi anapara olarak yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının düzenlemiş olduğu ödünç para projesine başvuru yapmak için vatandaşların taşıması gereken bir takım şartlar bulunmakta. Bu şartlar;

Bir kuruma veya bankaya borçlu olmamak,

Yardım talebi formunun doğru ve eksiksiz doldurulmuş olması,

İş yerinden iki kefil göstermesi,

Bakanlığın ödünç para projesinden daha önce yararlanmamış olmaktır.

Bakanlığın vermiş olduğu, ödünç paranın aylık geri ödemesi yapılmaması durumunda, vatandaş kurum yardımlarından bir daha yararlanamaz. Ödemenin yapıldığı kişi hakkında yasal işlem başlatılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP