Devlet Gönül Almaya Hazırlanıyor Destek Ödemesinin Detayları Açıklandı

Devlet Gönül Almaya Hazırlanıyor Destek Ödemesinin Detayları Açıklandı

Devlet destek ödemesi verirken belli şartları gözeterek destek ödemeleri veriyor. Şartları geçemeyenler ödeme alamıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Devlet Gönül Almaya Hazırlanıyor Destek Ödemesinin Detayları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödeme alamayan vatandaşın sayısı fazla olmasa da pandemiden dolayı mağdur olan her vatandaş devlet için sıkıntı oluşturuyor. Bu bağlamda devlet daha önceden pandemi desteklerine başvuru yapamayan ,veya diğer destekler için de bu geçerli, başvuru yapsa da ödeme alamayan vatandaş için yeni bir destek ödemesi daha çıkaracak. Çıkarılacak bu destek ödemesinde öncelik daha önceden devlet desteklerine başvuru yapıp da netice alamayan ya da şartları sağlayamayan vatandaşlara yönelik olacak. Son ödemeleri baz alacak olan devlet toplam 10 bin TL’lik zarar çıkarmış oldu. Bu bağlamda 10 bin TL’lik destek ödemesi paketinden yararlanamayan vatandaşların 3 bin TL toplu para alması için devlet hazırlıklara başladı.

Kimlik Kartına Dikkat Çekildi

Ödeme başvurularının hepsi E Devlet üzerinden yapılacak özellikle pandeminin atak yapmasından dolayı oluşan bu düşünce diğer destek ödemelerini de kapsayacak. Eskiden kaymakamlıklar ve belediyeler de destek başvurusu için form vs. alıyordu ancak sosyal mesafenin korunması için bu durumun ortadan kalkması bekleniyor. E Devlet üzerinden devlet destekleri olarak aratma yapıldığı taktirde ilgili ödemelerin başvuru sayfalarına ulaşmak mümkün. Yapılacak olan başvuru için yaş sınırı da belirleyen devlet üst sınır koymadı ancak alt sınır olarak 18 yaşı belirlemiş durumda. Ödemelerin bir kısmı Ziraat Bankası tarafından verilecekken diğer bir kısmı PTT aracılığıyla verilmiş olacak bu sayede kurumlarda insan birikmesi olmayacak. Ödeme almaya giderken kimlik kartının var olması önemli bir detay kimlik kartı olmayan vatandaşlara devlet destek vermeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP