DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Geliri Olmayanlara Müjde, Herkese Maaş Bağlanacak

Geliri Olmayanlara Müjde, Herkese Maaş Bağlanacak

Geliri olmayan yaşlı, genç, öğrenci, kadın, erkek kimse fark etmeden herkes devlet yardımından yararlanabilecek. İşsiz ve kazanç elde edemeyen kimselere devlet bundan sonra aylık ödeme yapacak. Valilik ve kaymakamlıktan başvuruda bulunabilirsiniz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Geliri Olmayanlara Müjde, Herkese Maaş Bağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet kamu kurum ve kuruluşları birçok kesim için yaşlı, kadın, erkek, genç ayırt etmeden yardım kampanyalarını başlattı. Bu kapsamda geliri olmayan, bir yerde çalışmayan herkes yardımdan faydalanabilecek. Özellikle pandemi döneminde herkese çok iyi gelmesi planlanıyor. En ufak ayrım olmadan, sadece ihtiyaç sahibi olmaları karşılığında yapılacak.

Yapılan yardımların bir kısmı aile odaklı olurken diğer bır kısmı başvurulara göre belirlenecek. Maddi yardımlar ise vatandaşlara kaymakamlık, valilik ve yerel kurumlar tarafından ulaştırılacak. 2020 yılına girdiğimizden beri bilindiği üzere yardımlar bir tık daha arttı, özellikle Mart ayından beri devam eden koronavirüsün etkisi çok fazla. Bu süreçte devlet kimse maddi zorluk çekmesin dite destek ödemeleri yapıyor. Valilik ve kaymakamlık aracılığıyla ulaştırılan yardımlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmetlerine devam eden il ve ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafınca da sunuluyor.

Devlet Tarafından Verilen Ödemelerin Genel Özellikleri

Bu yardımlar maddi durumu iyi olmayan ailelere veriliyor, eğer gelir durumları normal olması gereken seviyeden azsa ihtiyaçlarını karşılamak adına yakacak yardımı, gıda yardımı, eğitim ve öğretim yardımı yapılabiliyor. Diğer yardımlar ise dul maaşı, 18 yaş altında ve engelli olan vatandaşların ailelerine bakım ödemeleri, kira yardımı, çocuk sağlık ödemeleri şeklinde devam ediyor. Başvuruların yapılmasından sonra değerlendirmeye alınıyor ve uygun görünenler yararlanabiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP