DOLAR

32,5475

0.16%
EURO

35,0223

-0.04%
ALTIN(gr)

2.437,96

0,11%
BİST 100

%
Kız Erkek Fark Etmeden Ödeme Yapılacak Başvuru detayları Ailelerin Yüzünü Güldürdü
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kız Erkek Fark Etmeden Ödeme Yapılacak Başvuru detayları Ailelerin Yüzünü Güldürdü

Kız Erkek Fark Etmeden Ödeme Yapılacak Başvuru detayları Ailelerin Yüzünü Güldürdü

Öğrenciler pandemi sürecinden etkilenmesin diye devlet elinden geleni yapıyor. Bu bağlamda 150 TL ödeme yapılması planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Kız Erkek Fark Etmeden Ödeme Yapılacak Başvuru detayları Ailelerin Yüzünü Güldürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi olan aileler için devlet her kalemde ödeme yapmaya çalışıyor. Ailelerin her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışan devlet yeni ödemeyi bu ailelerin çocukları için yapılacak. Temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntı yaşayan ailelerin eğitim gören çocukları da aynı sıkıntılarla karşı karşıya geliyor. Yaşanan bu sıkıntılar öğrencilerin başarısını hayli etkiliyor. Böylesi bir duruma izin vermek istemeyen devlet kız veya erkek fark etmeksizin destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Ödemelerin limiti sabit ve tüm öğretim yılı sürecek şekilde 150 TL olarak belirlendi. Eğitim yılının başlamasıyla beraber başlayacak olan ödemeler eğitim yılının bitimine kadar devam edecek. Daha önceden başvuru yapan öğrencilerin tekrar başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Onlar yeni eğitim yılında verilen kartlarla ödeme alabilecek.

Not Belgesi İstenmeyecek

Başvuru yapmak isteyen öğrencileri sevindiren açıklama yine ilgililerden geldi. Buna göre öğrencinin not ortalaması, genel başarı notu gibi değerler etkili olmayacak. Yapılacak ödemden binlerce hatta milyonlarca öğrencinin yararlanması istendiğinden ödemeleri kısıtlayan her kural saf dışı bırakıldı. Buna ek olarak haneye giren gelir asgari ücretin altında ise öğrenci başvuruda bulunabilir. Lisans öğrencilerini kapsamayan bu ödemelere başvuru için öğrencilerin velileri ile işlem yapması gerekmektedir. Öğrenci belgesi ve öğrencinin kimlik kartı başvurular için gerekliye velinin de kimlik kartı ve gelir belgesi başvuru dosyasına konulacak evraklar arasında. Başvurular bittikten sonra 1 ay içinde ödemelerin başlaması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP