DOLAR

32,5861

0.08%
EURO

35,0424

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,86

0,21%
BİST 100

%
İŞKUR Kesenin Ağzını Girişimciler İçin Açtı Ödenekler Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • İŞKUR Kesenin Ağzını Girişimciler İçin Açtı Ödenekler Açıklandı

İŞKUR Kesenin Ağzını Girişimciler İçin Açtı Ödenekler Açıklandı

İŞKUR vatandaşlara ödeme yapmaya devam ederken yeni kampanyalar oldukça göz dolduruyor. Edinilen bilgiye göre İŞKUR bir kişiye toplamda 45 bin TL verecek kadar bir ödenek ayırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
İŞKUR Kesenin Ağzını Girişimciler İçin Açtı Ödenekler Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu ödenek sayesinde iş gücüne katılım artacak ve kişiler iş sahibi olabilecek. İlk kademde vatandaşlara iş öğretecek olan İŞKUR aynı zamanda devlet destekli ödemelerde bulunacak. İş öğretildikten sonra da girişimler desteklenecek ve hibe desteği verilecek. Bu aşamalardan geçem her kişiye toplamda 45 bin TL verilmiş olacak. Yararlanmak isteyen vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Özellikle kadınlar için fazlaca açılan kontenjanın tam kapasite dolması bekleniyor. Kadınlar için yapılan bu pozitif ayrımcılık gündem olurken her çevreden de taktir görüyor. Kadınlar için özel iş kolları da oluşturtan devlet bazı meslek kolları için daha fazla günlük ödem yapacağını açıkladı. Bu meslek kolları toplum tarafından unutulan ancak hala iş yapabilecek alanlar olarak açıklandı.

Geri Ödeme Olmayacak

Eğitim sürelerini gayet kısa tutan yetkililer sahaya hızlı adam yetiştirme tarafı. Bu sayede devlet destekleri ihtiyacı olan başka vatandaşlara da aktarılmış olacak. Günlük devlet destekleri 100 ila 120 TL arasında değişecek. Eğitim süreleri ise maksimum 8 ay olacak şekilde hazırlandı. Buna ek olarak 55 yaşın üstü eğitimlere kabul edilmeyecek ayrıca halihazırda emekli olanlar da sistem dışı kalacak. Eğitimler bittikten sonra vatandaşlardan proje tasarlamaları istenecek. Girişimcileri bu şekilde seçecek olan devlet bu projeler içinde en makul olanına hibe desteğini vermiş olacak Başından sonuna kadar verilen her hibe desteği vatandaşlara sorgusuz sualsiz iletilecek ve geri ödemesi istenmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP