DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
KGF Kapsamında Kredi Kullananlar Yakın Takibe Alınacak

KGF Kapsamında Kredi Kullananlar Yakın Takibe Alınacak

364 bin işletmeye 199,5 milyar liralık kredi kullandıran Kredi Garanti Fonu (KGF), kendi kuracağı bir sistem ile takip etmek için çalışmalara başladı. Bu kapsamda yeni veri sistemi için yazılım şirketinden teklif aldığı öğrenildi. Kredi Garanti Fonu (KGF), bu sistem üzerinden amaç dışı kullanımları kolaylıkla tespit edebilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
KGF Kapsamında Kredi Kullananlar Yakın Takibe Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Garanti Fonu (KGF), 364 bin işletmeye 199,5 milyar liralık kredi kullandırdı. KGF, bu kapsamda kefil olduğu firmaları, kendi kuracağı bir sistem ile takip etmek için çalışmalara başladı.

Kredi Garanti Fonu (KGF), kendi kuracağı sistem ile takip etmek için yeni bir teknoloji yatırımına hazırlandığı belirtildi. Yeni sistem için yazılım şirketinden teklif aldığı belirtildi. Bu kapsamda kurum, kefalet verdiği 364 bin işletmenin geri ödemeleri ile birlikte yeni kredi kullanımları da yakından takipte olacak.

Her Şey Takip Edilecek

Öğrenilen bilgilere göre, kurum tarafından kredi verilen veya verilmeyen tüm kredileri ince ince tüm yaşam döngüsü ile birlikte yönetebileceği bir platform arayışı içinde olduğu belirtildi. KGF tarafından hayata geçirmek için planladığı veri sistem ile bir firmanın kredi ve kefalet için yaptığı başvuru anından itibaren, şirketin borcunu ödeyemeyip kredinin tazmin olduğu ana kadar izlenecek.

Kolaylıkla Tespit Edilecek

Planlanan yeni veri sistemi ile şirketlere kredi verilirken, taksitler ödenirken, teminat başvuruları yapılırken, yakın izlemede iken veya takipteyken kullanılan ve üretilen bilgilerin tümüne, kefalet verilen krediler özelinde Kredi Garanti Fonunda (KGF) takip edilebilecek. Bununla birlikte, KGF’nin izleme ve takip görevlerini en etkin ve verimli şekilde yapmasına hem de bankacılığın sahip olduğu tüm teknoloji ve imkanlara ulaşabilecek.

Sahip olunacak bu imkanlarla birlikte, veriler üzerinde her türlü analiz yapılabilecek ve amaç dışı kullanım söz konusu olursa kolaylıkla tespit edilecek. Kredi Garanti Fonunun (KGF) basın bürosundan konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Sistem Güncellemeleri Devam Edecek

Söz konusu açıklamada, KGF tarafından verilen hizmetin geliştirilmesi, finans sektörüne ve reel sektöre verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla sistem yazılım, güncelleme ve geliştirme çalışmaları 2017 yılı boyunca devam ettiği ve şu anda da devam ettiği belirtildi. KGF’nin basın bürosundan yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde de sistem güncellemeleri teknolojik gelişmelere uygun olarak devam edeceği belirtildi.

Kuruma yönlendirilen, önümüzdeki dönem kullandırılacak 140 milyar liralık kredinin hedeflenen alanlara aktarımı konusunda bir çalışma, sınırlama veya farklı kriterlerin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, bu konu üzerinde çalışmaların yapıldığını belirterek, detayların önümüzdeki günlerde belli olacağı aktarıldı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP