DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Her Öğrenci 150 TL Alacak Başvuru İçin Tek Dosya Yetecek

Her Öğrenci 150 TL Alacak Başvuru İçin Tek Dosya Yetecek

Devlet bilhassa öğrenciler için bol bol ödeme paketi çıkartıyor. Yapılan açıklamalara göre yeni ödeme paketi yüzleri güldürecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Her Öğrenci 150 TL Alacak Başvuru İçin Tek Dosya Yetecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler pandemi sürecinden etkilenen kesimlerden biri oldu. Ailelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan doğrudan etkilenen öğrenciler bu durumu ders başarılarına da yansıtıyor. Derslerde eski verimi alamayan öğrenciler burs almanı yollarını araştırırken devlet beklene açıklamayı yaptı. Kız olsun erke olsun fark etmeden her öğrenciye 150 TL burs verilecek. Eğitim faaliyetlerinin başlamasıyla başlayacak olan ödemeler yaz tatiline kadar devam edecek. 9 ay sürecek olan bursların geri ödemesi olmayacak. Beklenen açıklamalardan biri de başarı durumunun burslara etkisi oldu. İlgililerden gelen açıklamaya göre not ortalaması bu bursları etkilemeyecek. Sadece ihtiyaç sahibi olunması yeterli ve gerekli olacak. Burs alınırken de belli bir seviyenin altına düşülmesi bursları etkilemeyecek. Ancak disiplin cezaları bursun akıbetini çokça belirleyecek.

Başvurulardan Hemen Sonra Ödeme Gerçekleşecek

Bu ödemeden yararlanmak için maksimum lise öğrencisi olmak yeterli olacak. Lisans öğrencileri için farklı kampanyaların yapılacağı da duyuruldu. Bundan dolayı olası karamsarlıklardan uzak durulması gerekiyor. Lise öğrencileri 18 yaşından küçük olacağından ödemelere başvuru yapılacağı zaman velilerle beraber başvuru yapılması gerekiyor. Bundan dolayı tek dosya olacak ancak he öğrencinin hem velinin bilgilerinin olması gerekiyor. Öğrenciler için gerekli olan belgeler öğrenci belgesi ve kimlik kartını n fotokopisi iken veliler için gerekli belgeler kimlik kartını fotokopisine ek olarak gelir belgesi varsa muhtaçlık belgesi olarak açıklandı. Belgelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edilmesi gerekiyor. En geç 1 hafta sonra ödemeler öğrenciye tanımlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP