DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Doğduğun Ev Kaderindir Dizisinin Asıl Hikayesi Nedir?

Doğduğun Ev Kaderindir Dizisinin Asıl Hikayesi Nedir?

Tv8 ekranlarında Çarşamba günleri yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir dizisi hangi kitaptan uyarlandı? Gerçek hikayesi aslında nasıl? Dizide nasıl değişiklikler yapılmış? Mehdi karakteri aslında nasıl? Zeynep karakteri Mehdi'yi gerçekte sevdi mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Doğduğun Ev Kaderindir Dizisinin Asıl Hikayesi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğduğun Ev Kaderindir Dizisinin Asıl Hikayesi

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi Gülseren Budayıcıoğlu’nun Camdaki Kız kitabından uyarlanmış olup 18 bölümdür ekranlardadır. Kitabın konusu ise yazar ve psikiyatrist olan Gülseren Budayıcıoğlu’nun danışanlarının hikayeleridir. Kitaptaki başka bir hikaye ise Trt1 kanalında ekrana gelen Masumlar Apartmanı dizisidir, aynı zamanda Tv8’in başka bir dizisi olan Kırmızı Oda’da da bu kitaptan hikayeler bulunmaktadır.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisi ise kitapta Zeynep karakterinin psikiyatriste gelmesiyle başlar. Zeynep karakteri dizide de olduğu gibi iki ayrı annenin büyüttüğü, iki ayrı evde yaşamış ve kendisini hep suçlu hissetmiş bir genç kadındır. Zeynep üniversitede Faruk ile tanışır ve aşk yaşamaya başlar, Faruk askere gitmeden önce nişanlanırlar. Bunu duyan Zeynep’in öz ailesi kızlarına ve kızlarını büyüten aileye sinirlenir ve kızlarını kendi istedikleri biriyle evlendirmek istediklerini söylerler. Onlar yoksul bir hayat yaşarken lüks bir hayat yaşadığı için kendini suçlu hisseden Zeynep bunu kabul eder. Zeynep’in öz ailesinin Zeynep’i evlendirmek istediği kişi kendi köylerinden olan doktor Mehdi’dir. Anlatılana göre Mehdi hep Zeynep’e aşıktır. Zeynep kendisinin isteyip istemediğini dahi düşünmeden bu evliliği kabul eder ve Faruk’a sadece evleneceğini söyleyip onu terk eder. Mehdi kitapta konuşmayan, kıskanç ve eve para getirmeyen bir adamdır. Zeynep onun isteği ile başörtü örter ve evi geçindirmek için çalışmaya başlar. Mutsuz bir evliliğin içine düşen Zeynep’in kısa bir süre sonra bir kız çocuğu olur ve biraz da olsa yalnızlığından kurtulur. Zeynep iyice içine kapanan ve sessizleşen Mehdi’den şüphelenmeye başlar ve bir gün telefonunu karıştırır. Orada gördüklerine şok olur. Mehdi Zeynep’i aldatıyordur ve o kadının yanında çok mutlu görünüyordur. Mehdi ile kavgaya tutuşan Zeynep yediği tokatla sarsılır. Zeynep bu olaydan sonra boşanmaya karar verir ama öz ailesi şiddetle karşı çıkar. Mehdi ile evlendiği zaman Mehdi, Zeynep’in ailesine bir tarla ve ev hediye etmiştir. Zeynep’in ailesinin korkusu evi geri almalarıdır. Kararlı davranıp boşanan Zeynep eski evine, onu yetiştiren ailesinin yanına geri döner ama büyük bir depresyona girmiştir. Dizinin aksine ne Mehdi Zeynep’i ne de Zeynep Mehdi’yi sevmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP