DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.291,92

0,65%
BİST 100

%
AB 15 Ülkenin Yer Aldığı Kara Listeyi Açıkladı

AB 15 Ülkenin Yer Aldığı Kara Listeyi Açıkladı

AB 15 ülkenin yer aldığı kara listeyi açıkladı. Ayrıca güven vermeyen gri listede açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
AB 15 Ülkenin Yer Aldığı Kara Listeyi Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vergi alanında iş birliği yapmayan 15 ülke açıklandı. AB üyesi ve 28 ülkenin bakanları Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısı için Brüksel’de toplandı.

Yapılan toplantı sonunda işbirliği yapmaya ülkeleri isimleri açıklandı ve bu ilkeler kara listeye eklendi. Açıklanan listeye göre Amerikan Samoası, Guam, Samoa, Trinidad ve Tobago, ABD Virjin Adaları, Barbados, Birleşik Arap Emirlikleri, Marshall Adaları, Aruba, Belize, Bermuda, Fiji, Umman, Vanuatu ve Dominika vergi konusunda işbirliği yapmayan ülkeler olarak duyuruldu. Ayrıca vergi düzenlemelerinde AB kurallarına uyumlu hale getirmeyi taahhüt eden 34 ülkelik bir liste daha yayınlandı bu listeye gri liste adı verildi.

Çok sayıda şirkette birey off-shore hesap kullanarak vergi kaçırıyor. 2017 yılında AB vergi cennetleri listesinde bu süreçleri belirlenmeye başladı vergi kaçırma ile mücadele listesi hazırlanıyor. Ayrıca ülkelerin vergi sistemleri de yakından ilgilenmeye başlandı.

Herhangi bir ülkeden vergi uygulamaları başka bir ülkeye kaçırılmasına imkan sağlarsa AB yine bu ülkeleri kara listeye alıyor. Söz konusu durumu düzeltmeye yönelik reformlar taahhüt edilse de ülkelerin tamamı kara listeden çıkarılmıyor. Kara listede yer alan ülkelerin AB ile finansal işlemleri de diğer ülkelere oranla çok daha sıkı bir şekilde denetleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP